Kauneus

Näetkö peilistä turvonneet kasvot ja samean ihon? Helppo kasvohieronta kirkastaa ihoa ja saa nesteet liikkeelle – katso ohjeet!

Kasvojen hieromisella on useita hyötyjä: hierominen vähentää turvotusta, elvyttää verenkiertoa ja hidastaa jopa ikääntymisen merkkejä. Lue kosmetologin vinkit, miten onnistut rentouttavassa kasvohieronnassa kotona.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Kasvohieronta lievittää stressiä, rentouttaa ja lisää hyvää oloa.

Kasvojen hieromisella on useita hyötyjä: hierominen vähentää turvotusta, elvyttää verenkiertoa ja hidastaa jopa ikääntymisen merkkejä. Lue kosmetologin vinkit, miten onnistut rentouttavassa kasvohieronnassa kotona.

Säännöllisesti tehty kasvohieronta on simppeli keino hoitaa ja ylläpitää ihon elinvoimaisuutta. Siitä hyötyy niin kuiva, ikääntyvä kuin rasvainenkin iho, kertoo Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi.

– Ihoa ei saa hieroa, jos se on tulehtunut. Tulehdusten ja ihosairauksien kohdalla pitää ensiksi varmistaa lääkäriltä, voiko hierontaa tehdä, Khalifi kuitenkin muistuttaa.

Myös syöpää sairastavien tai sairastaneiden tulee varmistaa hieronnan turvallisuus aina omalta lääkäriltään.

Miksi kasvojen hierominen kannattaa? 

Oikein tehtynä kasvojen hieronnalla on useita hyötyjä. Kasvohieronta elvyttää ihon verenkiertoa, jolloin kudokset ja solut saavat paremmin happea ja iho uudistuu nopeammin. Hierovat liikkeet vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja vähentävät kasvojen alueen turvotusta. Näiden lisäksi kasvohieronta:

  • pehmentää ja tekee ihosta kimmoisemman. Hyvän hoitotuloksen edellytys on, että kasvojen hierontaa tehdään säännöllisesti.
  • lievittää stressiä, rentouttaa ja lisää hyvää oloa tuottavia hormoneja, kuten oksitosiinia, kehossa.
  • lisää ihonhoitotuotteiden vaikutusta, koska kasvohieronta imeyttää rasvat ja seerumit paremmin ihoon.

Kasvohierontaan ei tarvita sen kummempia välineitä

Kasvohierontaan on olemassa lukuisia eri tekniikoita: rutiiniin voidaan ottaa mukaan kosmeettisesta gua sha -hoidosta tuttu, jadekivestä tehty lasta tai rulla, mutta hieromiseen voi käyttää myös omia sormia.

Kasvohieronnassa ihon pinnan on hyvä olla mahdollisimman liukuva, joten ennen liikkeiden tekemistä sormenpäihin kannattaa pistää väliainetta, kuten öljyä. Määrän kanssa tulee olla kuitenkin tarkkana: muutama tippa öljyä riittää.

Silmänympärysiholle Khalifi suosittelee lisäämään öljyn sijaan voidetta.

– Silmänympärysiho on herkkä. Jos on taipumusta silmien turvotukseen, alueelle ei tulisi laittaa öljyä. Geelimäiset tuotteet tai seerumit eivät puolestaan anna tarpeeksi joustoa, Khalifi sanoo.

Muutaman minuutin kasvohieronta – ohje silmänympärysiholle, poskille ja kaulalle

Hierottavia alueita kasvoilla ovat silmänympärysiho, posket, kaulalinja ja kaula. Ideana on, että liikkeet ovat mahdollisimman pehmeitä ja tekniikka liukuvaa sekä rytmitettyä. Liikeratoja tehdään aina keskeltä ulospäin.

 3 liikkeen kasvohieronta silmille

  1. Aloita sibeliusrypyn eli kulmakarvojen välistä. Sivele hellästi etusormella tai peukalolla ylöspäin otsaa kohti ja käänny sitten ohimon suuntaan.
  2. Tartu seuraavaksi kiinni kulmakarvoista peukalolla ja etusormella ja nipistele kulmien aluetta hellästi.
  3. Siirry alaluomelle ja tee silmän kehälihaksen ympäri kevyttä näppäilyä sormilla. Liike poistaa nestettä ja vähentää silmänympärysihon turvotusta.
Kasvohieronta on hyvä tehdä myös silmänympärysiholle.
Silmänympärysiho on herkkä, joten pidä liikkeet hellävaraisina.

Kahden liikkeen kasvohieronta poskille ja leukalinjalle

  1. Vie sormenpäät keskelle leukaa. Tee pyöriviä liikkeitä pitkin leukalinjaa ja etene korvia kohti. Voit halutessasi jatkaa korviin asti.
  2. Siirry poskiin. Aloita keskeltä kasvoja ja siirry pyörivin liikkein kohti ohimoita. Jatka ylös otsaan ja palaa ohimoiden kautta alas.
Kasvohieronta sisältää myös poskien ja leukalinjan hieromisen.
Poskia ja leukalinjaa hierotaan pyörivillä liikkeillä. Aloita liikesarjat keskeltä kasvoja ja etene korvia kohti.

 

Aktivoiva kasvohieronta kaulalle  

  1. Vie sormet korvien alapuolelle kaulan ulkoreunaan. Sivele kaulaa ylhäältä alaspäin solisluihin asti. Liike siirtää kuona-aineita solisluiden yläpuolella oleviin laskimoihin.
  2. Siirry keskemmälle kaulaa. Tee sormenpäillä kevyitä pyöriviä liikkeitä alhaalta ylös. Etene kohti leukalinjaa. Liike aktivoi kaulan alueen imunestetoimintaa.
Kasvohieronta on tärkeä tehdä myös kaulan alueelle.
Kaulan hierominen poistaa kuona-aineita ja aktivoi imusolmukkeita.
X