Kauneus

Kuivaharjaus poistaa selluliittia ja tehoaa 5 muuhun vartalon ongelmaan

Selluliitti, sisäänpäin kasvaneet karvat ja näppyläinen selkä saavat kyytiä yllättävän tehokkaan kuivaharjauksen avulla. Näillä 6 vinkillä taklaat yleisimmät vartalo-ongelmat.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock

Kuivaharjaus poistaa selluliittia.

Selluliitti, sisäänpäin kasvaneet karvat ja näppyläinen selkä saavat kyytiä yllättävän tehokkaan kuivaharjauksen avulla. Näillä 6 vinkillä taklaat yleisimmät vartalo-ongelmat.

Listasimme kuusi vartaloon liittyvää ongelmaa, joihin kuivaharjaus tepsii.

Ongelma: Karheat, kuivat sääret – kuivaharjaus tehoaa

Olet lukenut, että vajaamittaiset lahkeet ovat muodissa, ja sekös sinua kauhistuttaa. Sääriesi iho ei ole sileä ja pehmeä, vaan se muistuttaa auringossa paistattelevan krokotiilin nahkaa.

Ratkaisu: Kuivaharjaus auttaa. Kuivaharjaa vartalosi – tai edes sääresi – vähintään pari kertaa viikossa. Huomaat kertaharjauksesta, kuinka kuiva iho pölisee pois. Voitele sääriin täyteläistä vartalovoita tai -öljyä.

Ongelma: Näppyläinen selkä

Teini-ikäsi on enää haalea muisto, mutta selkäsi ei tiedä sitä. Finniä pukkaa esiin kuin tulppaaninversoja aurinkoisella paikalla. Auttaisiko kuivaharjaus?

Ratkaisu: Tarvitset vartalolle tarkoitettua näppyjen nitistäjää. Vartalonhoidossa kaikki alkaa kuorinnasta ja niin nytkin. Aloita tekemällä kuorinta tai kuivaharjaus. Kuori tai kuivaharjaa selkäsi kolme kertaa viikossa ja hiero iholle päivittäin talineritystä tasapainottavaa seerumia tai voidetta.

Ongelma: Sisäänpäin kasvavat karvat – kuivaharjaus ehkäisee

Karvanpoisto on joko kivuliasta tai sitä seuraa kutiava sänki. Lisäksi karvasi kasvavat sisäänpäin aiheuttaen rumia ja kipeitä näppyjä niin bikinirajoihin kuin kainaloihisikin, joskus jopa sääriin.

Ratkaisu: Tähänkin ongelmaan helpoin ehkäisykeino on kuorinta tai kuivaharjaus. Kun pinta on pehmeä, karvat pääsevät esteettä kasvamaan ulospäin. Sinulle sopii myös paremmin sokerointi kuin epilointi tai vahaus, sillä sokeroinnissa karvat vedetään pois myötäkarvaan, mikä ärsyttää karvatuppia vähemmän.

Kotiliesi.fi: Kasvojen gua sha -hieronta silottaa juonteita ja kiinteyttää ihoa – näin pääset alkuun ja vältät virheet

Ongelma: Toiveena rusketus

Haluaisit pukea yllesi uuden kesätoppisi, mutta sitä ostaessasi ajattelit itseäsi kauniisti päivettyneenä. Itseruskettavista sinulla on vain huonoja kokemuksia: kitkerä haju, raidat ja oranssi rusketus.

Ratkaisu: Myös tasainen rusketus perustuu pehmeään ihoon ja siksi kuorinta on jälleen kerran yksi ratkaisu. Toinen on asteittain päivettävä voide. Silloin rusketus kehittyy hiljalleen ja on huomattavasti helpommin säädeltävissä, eikä voide haisekaan yhtään niin pahalle kuin kertarysäyksellä ruskettava tuote.

Ongelma: Selluliittia pakaroissa ja reisissä

Kun peppu ja ulkoreidet muistuttavat appelsiinin röpelöistä pintaa, on kyse selluliitista. Se ei katoa mihinkään kokonaan, mutta röpelöistä pintaa voi tasoittaa ja huijata näyttämään sileämmältä. Olisiko kuivaharjaus ratkaisu tähän?

Ratkaisu: Polje, kyykkää, kävele. Kaikki, mikä lisää verenkiertoa, silottaa myös appelsiini-ihoa. Muista myös kuivaharjaus. Kuivaharjaa pintaverenkierto vauhtiin alhaalta ylöspäin eli sydäntä kohti suuntautuvin liikkein. Kun kuivaharjaus on tehty, hiero ihollesi öljyä tai geeliä, joka poistaa nesteitä ja tehostaa pintaverenkiertoa.

Lue myös: Tällainen on ihonhoidon ihmetuotteeksi hehkutettu konjac-sieni – kuorii ihoa ja aktivoi pintaverenkiertoa

Ongelma: Veltostunut iho

Maan vetovoima kasvaa vuosi vuodelta: vatsa, rinnat, pakarat sekä käsivarsien ja reisien iho lähenevät lattiaa. Kun hyppäät, iho seuraa vasta hetken päästä mukana.

Ratkaisu: Pitkällä tähtäimellä ratkaisu on lihaskunnon ylläpitäminen. Voimakkaiden lihasten päällä makaa kiinteämpi iho. Lyhyemmällä tähtäimellä tähänkin auttaa päivittäinen kuivaharjaus. Hiero sen lisäksi pakaroihisi kiinteyttäviä aineita eli sellaisia, jotka tehostavat kollageenin ja elastiinin eli kimmosäikeiden laiskistunutta tuotantoa.

X