Kuivaharjaus poistaa selluliittia.
Wide shot of a woman applying moisturizer on her skin at home
Kauneus

Kuivaharjaus poistaa selluliittia ja tehoaa 5 muuhun vartalon ongelmaan

Selluliitti, sisäänpäin kasvaneet karvat ja näppyläinen selkä saavat kyytiä yllättävän tehokkaan kuivaharjauksen avulla. Näillä 6 vinkillä taklaat yleisimmät vartalo-ongelmat.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock

Ongelma: Karheat, kuivat sääret

Olet lukenut, että vajaamittaiset lahkeet ovat muodissa, ja sekös sinua kauhistuttaa. Sääriesi iho ei ole sileä ja pehmeä, vaan se muistuttaa auringossa paistattelevan krokotiilin nahkaa.

Ratkaisu: Kuivaharjaa vartalosi – tai edes sääresi – vähintään pari kertaa viikossa. Huomaat kertaharjauksesta, kuinka kuiva iho pölisee pois. Voitele sääriin täyteläistä vartalovoita tai -öljyä.

Ongelma: Näppyläinen selkä

Teini-ikäsi on enää haalea muisto, mutta selkäsi ei tiedä sitä. Finniä pukkaa esiin kuin tulppaaninversoja aurinkoisella paikalla.

Ratkaisu: Tarvitset vartalolle tarkoitettua näppyjen nitistäjää. Vartalonhoidossa kaikki alkaa kuorinnasta ja niin nytkin. Kuori tai kuivaharjaa selkäsi kolme kertaa viikossa ja hiero iholle päivittäin talineritystä tasapainottavaa seerumia tai voidetta.

Ongelma: Sisäänpäin kasvavat karvat

Karvanpoisto on joko kivuliasta tai sitä seuraa kutiava sänki. Lisäksi karvasi kasvavat sisäänpäin aiheuttaen rumia ja kipeitä näppyjä niin bikinirajoihin kuin kainaloihisikin, joskus jopa sääriin.

Ratkaisu: Tähänkin ongelmaan helpoin ehkäisykeino on kuorinta tai kuivaharjaus. Kun pinta on pehmeä, karvat pääsevät esteettä kasvamaan ulospäin. Sinulle sopii myös paremmin sokerointi kuin epilointi tai vahaus, sillä sokeroinnissa karvat vedetään pois myötäkarvaan, mikä ärsyttää karvatuppia vähemmän.

Ongelma: Toiveena tavoite rusketus

Haluaisit pukea yllesi uuden kesätoppisi, mutta sitä ostaessasi ajattelit itseäsi kauniisti päivettyneenä. Itseruskettavista sinulla on vain huonoja kokemuksia: kitkerä haju, raidat ja oranssi rusketus.

Ratkaisu: Myös tasainen rusketus perustuu pehmeään ihoon ja siksi kuorinta on jälleen kerran yksi ratkaisu. Toinen on asteittain päivettävä voide. Silloin rusketus kehittyy hiljalleen ja on huomattavasti helpommin säädeltävissä, eikä voide haisekaan yhtään niin pahalle kuin kertarysäyksellä ruskettava tuote.

Ongelma: Selluliittia pakaroissa ja reisissä

Kun peppu ja ulkoreidet muistuttavat appelsiinin röpelöistä pintaa, on kyse selluliitista. Se ei katoa mihinkään kokonaan, mutta röpelöistä pintaa voi tasoittaa ja huijata näyttämään sileämmältä.

Ratkaisu: Polje, kyykkää, kävele. Kaikki, mikä lisää verenkiertoa, silottaa myös appelsiini-ihoa. Sen lisäksi kuivaharjaa pintaverenkierto vauhtiin alhaalta ylöspäin eli sydäntä kohti suuntautuvin liikkein. Harjauksen jälkeen hiero ihollesi öljyä tai geeliä, joka poistaa nesteitä ja tehostaa pintaverenkiertoa.

Ongelma: Veltostunut iho

Maan vetovoima kasvaa vuosi vuodelta: vatsa, rinnat, pakarat sekä käsivarsien ja reisien iho lähenevät lattiaa. Kun hyppäät, iho seuraa vasta hetken päästä mukana.

Ratkaisu: Pitkällä tähtäimellä ratkaisu on lihaskunnon ylläpitäminen. Voimakkaiden lihasten päällä makaa kiinteämpi iho. Lyhyemmällä tähtäimellä tähänkin auttaa päivittäinen kuivaharjaus. Hiero sen lisäksi pakaroihisi kiinteyttäviä aineita eli sellaisia, jotka tehostavat kollageenin ja elastiinin eli kimmosäikeiden laiskistunutta tuotantoa.

Lue myös:

Miksi ihon kuivaharjaaminen kannattaa? Listasimme 5 terveysvaikutusta

Testasimme apteekin vartalovoiteet – voittaja sai täydet 10 pistettä!

Jos vyötärö on hoikka, peppu saa olla pyöreä – Ravintovalmentaja suosittelee tiimalasivartaloa

X