Kauneus

Lempeä elämä: Kosmetiikkaihanuudet top 3

Teksti:
Anna.fi

Kirjoittelin taannoin siitä, miksi ja miten olen päätynyt synteettisen kosmetiikan suurkuluttajasta luonnonkosmetiikan ystäväksi. Toisin kuin vielä pari vuotta sitten ajattelin, kemikaalivapaa elämä ei kuitenkaan ole tarkoittanut kaikista ihanista kosmetiikkatuotteista luopumista, päinvastoin.

1. Suosikkivartalotuotteitani tällä hetkellä ovat ranskalaisen L’atélier des Délicesin toffeeherkut. Ne sisältävät muun muassa luomuviljeltyä aloe veraa, arganiaa, aprikoosinkiviöljyä, jojobaa ja seesaminsiemenöljyä.

Sarja ammentaa inspiraationsa ranskalaisesta herkkukeittiöstä, joten mukaan mahtuu monenlaista veden kielelle saavaa elementtiä: muun muassa macaron-kasvovoiteita, mantelikeksikuorintoja, vadelmatartelettinaamioita ja sitruunapiiraan tuoksuisia puhdistusgeelejä.

L’atélier des Délices on hoitolasarja ja sisältää vakuuttavan määrän tehokkaita raaka-aineita – ja samalla siitä puuttuvat kaikki ihoon kuulumattomat, synteettiset aineet.

Tällaisten tuotesarjojen raaka-ainelistoja syynätessä tulee aina mieleen, että miksi ihmeessä luonnonkosmetiikkaa ei vielä ole Suomessa viety sinne, missä myydään muotitalojen tuottamaa, niin sanottua selektiivistä kosmetiikkaa, jonka vaikuttavat raaka-aineet eivät ole usein lähellekään yhtä vakuuttavaa sorttia. Kosmetiikassa luomu merkitsee laatua ja ravinteita, samalla tavalla kuin ruoassakin!

Onneksi luonnonkosmetiikan brändäys kehittyy koko ajan: Se tarkoittaa siis kauniimpia ja houkuttelevampia pakkauksia, jotka eivät kalpene selektiivisen kosmetiikan rinnalla. Moni valitsee Dioria ja Lancômea vain siksi, että ne vaikuttavat paremmilta ja tehokkaammilta. Totuus kuitenkin on, että esimerkiksi ikääntyvän ihon kohdalla pelkkä sataprosenttinen arganiaöljy on usein paljon tehokkaampi tuote kuin se kullatulla korkilla varustettu sadan euron purnukka, vaikka se toki kaunis onkin!

2. Jos meikkipussista pitäisi valita yksi luottotuote, mistä en luopuisi, se olisi Terre d’Ocin ripsiväri. Ripsiväri on yksi luonnonkosmetiikan kompastuskivistä tuotekehityksellisessä mielessä ja moni markkinoilla oleva luomuripsari kariseekin valitettavasti päivän mittaan pois. En tiedä, mikä Terre d’Ocin luomuripsiväreissä on se salainen resepti, joka antaa synteettisen ripsivärin tavoin paljon volyymiä, mutta jossa pysyvyys ja toimivuus ovat silti täydellisiä. Ripsaria löytyy kahdessa värissä, ruskeana ja mustana.

Terre d’Ocin ihonhoitotuotteet ovat sydämellä kehitettyjä ja niissä käytetyillä raaka-aineilla on usein myös reilun kaupan sertifikaatti. Esimerkiksi sataprosenttinen arganiaöljy ja puhdas karitevoi ovat täyttä tavaraa ja reilua kauppaa, sanan varsinaisessa merkityksessä.

3. Tuote, jonka kohdalla luonnonkosmetiikkaan siirtyminen tuntui pitkään haastavimmalta, oli omalla kohdallani parfyymi. Olen nuoresta tytöstä asti käyttänyt tuoksuja ja ne ovat aina olleet minulle ikään kuin asuste, josta tulee hyvä mieli ja viimeistelty olo. Viimeinen synteettinen tuoksuni loppui viime syksynä ja tilalle on tullut Honoré des Présin tuoksusarja, josta löytyy monta persoonallista yksilöä.

Sarja on Ranskassa saanut lukuisia design-palkintoja innovatiivisesta ulkoasustaan. Olen ollut todella tyytyväinen HDP:n pysyvyyteen  ja siihen, että sen kanssa ei tarvitse tuntea ekotuoksun aiheuttamaa kompromissifiilistä. Suosikkini Sexy Angelic sisältää marsipaania ja kukkasia ja Trip puolestaan tuoksuu juuri kuoritulta mandariinilta. Love les Carottes kuulostaa jo aika epäilyttävältä, mutta sekin onnistuu porkkanamaisuudessaan olemaan todella hienostunut. Tuoksutalossa vaikuttaa vankka osaaminen, jolla on tehty tuoksuja myös Hermèsille.

Jutta

Kuvat: Jutta ja Terre d’Oc

 

X