Säilytä iholla kesän hehku.
Kauneus

Oliko lomalla muutakin tekemistä kuin ihonhoito? Näillä tuotteilla palautat ihonhoitoon arkirutiinit

Vielä on kesää jäljellä, vaikka arki kolkuttelee ovella. Nyt on hyvä aika palauttaa ihonhoitoon arkirutiinit. sini kesänen
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Ongelma: Kuivat läiskät vartalolla

Alkukesästä jaksoit vielä kuivaharjata ihoa. Loman jälkeen intosi lopahti. Nyt ihosi hilseilee, ja siinä on kuivia läiskiä.

Ratkaisu: Kokeile miellyttävän tuoksuista suihkugeeliä, joka kuorii samalla ihoa. Se ei vaikuta yhtä tehokkaasti kuin kuivaharjaus, mutta se auttaa poistamaan ihosta kuivuuden ja karheuden. Levitä kosteusvoidetta vähintään jokaisen pesun jälkeen.

1. Ota pesuhetkestä tehot irti ja käytä vaahtoavaa Foamie-pesusientä, joka kuorii kevyesti ihoa, 10 e.

2. Hunajaa ja öljyjä sisältävä Nuxe Ultra Comforting 48 h -vartalovoide kosteuttaa ihon pehmeäksi, 200 ml 24 e.

Ongelma: Väsähtänyt silmänympärysiho

Kesä on mennyt silmiä siristellessä, ja seurauksena on harakanvarpaita silmäkulmissa. Tummat silmänaluset muistuttavat valvotuista kesäöistä.

Ratkaisu: Hoida silmänympärysihoa kahdesti päivässä kosteuttavalla tuotteella, joka myös häivyttää tummuutta ja laskee turvotusta. Levitä tuote kevyesti sormenpäillä. Lisätehoa hoitoon saat silmänympärysihon naamiolla.

3. Turvotusta laskeva, kirkastava ja sävyttävä Kora Organics Noni Radiant Eye Oil -öljy silmänympärysiholle sopii meikin alle, 10 ml 43 e.

4. Pikaraikastus tummalle ja turvonneelle silmänympärysiholle: Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Youth Acti- vating Eye Mask -lappunaamiot, 6 paria 60 e.

Ongelma: Ihonhoito kuralla

Lomalla oli muutakin puuhaa kuin ihonhoito. Nyt se alkaa näkyä: iho on samea, kireä ja huutaa kosteutta.

Ratkaisu: Ryhdistäydy ja palaa takaisin hyviin ihonhoitorutiineihin. Puhdista iho aamuin illoin. Lotraa kosteudella. Pikakunnostuksen teet kosteuttavalla naamiolla. Mikäli olet jo sisätöissä, suihkuta kosteuttavaa hoitovettä pitkin päivää kasvoille. Se helpottaa siirtymistä kuivaan sisäkauteen. Muistathan juoda riittävästi eli puolisentoista litraa vettä päivässä. Käytä päivällä kosteuttavaa ja suojaavaa, yöllä hoitavampaa ja ihoa uudistavaa voidetta.

5. RVB Skinlab Biphasic Micellar -puhdistusvedellä hoituu niin lian kuin meikinkin poisto helposti ja nopsasti, 400 ml 45 e.

6. Tee itse kosteuttava tehohoito Foreo Ufo -laitteella ja Make My Day -naamiolla 90 sekunnissa. Laite imeyttää naamion ihoon värinän, valon, lämmön ja kylmän avulla, 278 e, naamio 7 kpl 10 e.

Ongelma: Kasvot kuin tilkkutäkki

Suojasit ihon auringossa hyvin, silti poskilla, otsassa ja leukaperissä on tummia pigmenttiläiskiä.

Ratkaisu: Aloita läiskien vaalennusprojekti. Ota käyttöön tuote, joka lupaa häivyttää ihon kirjavuutta ja pigmenttiläiskiä. Käytä sitä aamuin illoin päivittäin. Jos yksittäiset läiskät ovat kovin tummia, tehosta hoitoa vain läiskän päälle levitettävällä täsmähoidolla. Jatka ihon suojaamista auringolta syksyyn saakka esimerkiksi päivävoiteella, jossa on suojakerroin. Se jarruttaa myös ihon rypistymistä.

7. V 10 Plus Day Milk Gel SPF 23/PA++ -geelivoide suojaa auringolta ja uudistaa ihon rakennetta, 50 ml 45 e.

8. Estelle&Thild Super Bioactive Brightening -seerumi kirkastaa ihoa, häivyttää pigmenttiläiskiä ja antaa iholle tasaisemman sävyn, 30 ml 60 e.

Ongelma: Katoava päivetys

Iho haalistuu hurjaa vauhtia, kun päivä kuluu sisätiloissa. Viikonlopun ulkoilu ei riitä pitämään päivetystä yllä.

Ratkaisu: Aika ottaa purkkiväri käyttöön. Itseruskettavalla saat värin, joka kestää muutaman päivän. Värin vahvuus riippuu siitä, kuinka usein tuotetta käytät. Kevyen päivetyksen saat myös sävyttävällä kosteusvoiteella tai BB-voiteella. Niiden koostumus on meikkivoidetta ohuempi. Jos et halua vielä käyttää värivoidetta koko kasvoilla, levitä sitä vain kasvojen keskiosaan ja häivytä hyvin.

9. Kapseloitua C-vitamiinia sisältävä Lumene Valo Nordic Heleyttävä BB-voide SK 20 peittää ihon pieniä virheitä ja saa ihon hehkumaan, 30 ml 15 e.

10. Atopik Itseruskettavalla kasvovedellä on helppo ylläpitää päivetyksen väriä, 100 ml 20 e.

Ongelma: Iho ei jaksa enää vauhtiasi

Kesämenoja on riittänyt, ja uni on jäänyt vähäiseksi. Iho näyttää nuupahtaneelta ja tuntuu veltolta.

Ratkaisu: Yritä palauttaa vuorokausirytmi kohdalleen. Uni kaunistaa ja auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista. Kun levität voiteet kevyesti hieroen, saat vauhtia pintaverenkiertoon ja iholle väriä sekä napakkuutta. Satsaa ihoa uudistaviin, kohottaviin, kiinteyttäviin ja raikastaviin hoitotuotteisiin. Voit kokeilla myös seerumikuuria.

11. Monitehoinen Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme -kasvovoide heleyttää ihon hetkessä, 30 ml 72 e.

12. Hyödynnä yöaika: Novexpert The Peeling Night Cream -yövoide uudistaa, kiinteyttää ja kuorii ihoa, 40 ml 39 e.

X