Kauneus

Poskipuna on trenditietoisen meikkaajan luottotuote – testasimme, miten erilainen koostumus vaikuttaa lopputulokseen

Poskipuna tuo kauniisti eloa kasvoille. Testasimme, kuinka koostumukseltaan erilaiset poskipunat toimivat käytännössä ja millaisia niiden erot ovat.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Annan Toimitus

Poskipuna tuo kauniisti eloa kasvoille ja on trenditietoisen meikkaajan valinta.

Poskipuna tuo kauniisti eloa kasvoille. Testasimme, kuinka koostumukseltaan erilaiset poskipunat toimivat käytännössä ja millaisia niiden erot ovat.

Jos olet vältellyt poskipunan käyttöä, viimeistään nyt on aika kääntää kelkka! Poskipuna on trenditietoisen meikkaajan luottotuote, jolla saa helposti väriä ja eloa kasvoille.

Punia löytyy nyt joka lähtöön. Testasimme viittä koostumukseltaan erilaista poskipunaa, jotta sinäkin voit löytää tarpeillesi sopivan tuotteen.

Tästä jutusta näet, miten poskipunan paikka muuttaa kasvojen ilmettä: ammattimeikkaaja näyttää, miten punalla voi korostaa tai häivyttää kasvojen muotoa.

Lue myös: Saako meikillä aikaan laminoidut kulmat kotioloissa? Testasimme laminointigeelin ja muut uudet kulmatuotteet – katso ennen ja jälkeen -kuvat

1. Geelimäinen koostumus, luonnollinen lopputulos

Poskipuna 1: Lumene Natural Glow Skin Ihon Sävyn Heleyttäjä

Lupaus: Natural Glow Skin Ihon Sävyn Heleyttäjä antaa iholle luonnollisen, hyvinvoivan hehkun. Kevyt, geelimäinen koostumus levittyy kasvoille vaivattomasti jättäen iholle raikkaan, kosteutetun tunteen.

Näin se toimii: Levitin geelimäistä punaa ensin kämmenselälle, josta otin tuotetta poskipunasiveltimeen ja töpöttelin varovasti kasvoille. Häivyttelin reunoja pyörittelemällä iholla meikkivoidesivellintä, jota olin käyttänyt hetkeä aiemmin meikkipohjan tekoon. Tuotetta voi levittää myös pieninä pisteinä suoraan poskipäälle, mutta tällöin kannattaa varoa, ettei tuotetta tule liikaa. Kämmenselältä tuotetta on helpompi annostella.

Levittäminen vaatii punan koostumuksen vuoksi harjoittelua, etenkin jos on tottunut puuterimaisiin puniin. Tuote muuttuu iholla melko mattaiseksi eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Väri tuntuu hieman häipyvän päivän mittaan, mutta lopputulos on todella luonnollinen.

Tältä Lumenen geelimäinen poskipuna näyttää kasvoilla.
Tältä Lumenen geelimäinen poskipuna näyttää kasvoilla.

Plussaa: Kevyt kasvoilla ja todella riittoisan oloinen, sillä tuotetta ei tarvita paljon. Tuubi kulkee helposti mukana, ja värin voi tarpeen tullen töpötellä kasvoille vaikka sormin. Sarjasta löytyy kaksi poskipunaksi sopivaa sävyä. Tuote on vegaaninen.

Kenelle sopii? Sinulle, joka haluat todella luonnollisen ja hienovaraisen punan kasvoillesi.

Pisteet: 9+/10

2. Poskipunatestin voittaja: luonnonkosmetiikan klassikko

Poskipuna 2: Lavera So Fresh Mineral Rouge Powder
Poskipuna 2: Lavera So Fresh Mineral Rouge Powder

Lupaus: Lavera So Fresh Mineral Rouge Powder on kauniin pigmenttinen puuterimainen poskipuna. Tuo kasvoille tervettä hehkua ja väriä. Kevyesti valoa heijastavat mineraalit hohtavat hillitysti iholla saaden sen näyttämään raikkaalta ja heleältä. Helppo valinta kaikille ihotyypeille.

Näin se toimii: Puuterimainen poskipuna tuntuu tutulta ja turvalliselta. Väri levittyy iholle kauniisti ja tasaisesti. Tuntuu, ettei tämän kanssa voi mennä pieleen! Iholle jää kaunis hehku, ja punan määrää on helppo hallita – poskille on mahdollista sipaista vain kevyt puna tai halutessaan kerrostaa väriä kunnolla. Tuotetta on saatavilla helmiäisenä (kuvassa) sekä mattaisena – molemmat toimivat mainiosti.

Tältä Laveran poskipuna näyttää kasvoilla.
Tältä Laveran poskipuna näyttää kasvoilla.

Plussaa: Tuote on luonnonkosmetiikkaa, ja siinä on loistava hinta-laatusuhde. Testin voittaja. 

Kenelle sopii? Luonnonkosmetiikan ja klassikkotuotteiden ystävälle.

Pisteet: 10/10

3. Voidemainen poskipuna sopii aloittelijalle

Poskipuna 3: Isadora Nature Enhanced Cream Blush
Poskipuna 3: Isadora Nature Enhanced Cream Blush

Lupaus: Isadora Nature Enhanced Cream Blush on voidemainen poskipuna, jonka valovoimainen väri sulautuu ihollesi antaen silkkisen, virheettömän hehkun. Elvyttävät vaikuttavat ainesosat hoitavat ihoasi samalla häivyttäen pieniä epätäydellisyyksiä, kuten hienoja juonteita.

Näin se toimii: Tuotteessa on ihanan kermainen koostumus, ja se on helppo levittää. Tuote sopii hyvin aloittelijalle, sillä poskipuna sulautuu kauniisti ihoon. Paketin mukana tulee pieni sivellin, joka ei kuitenkaan ole paras väline tuotteen levittämiseen. Tuotetta on helpointa levittää poskipäille sormin tai siveltimen avulla.

Tältä Isadoran voidemainen poskipuna näyttää kasvoilla.
Tältä Isadoran voidemainen poskipuna näyttää kasvoilla.

Plussaa: Markettituotteeksi todella hyvä. Harmi, että sävyvalikoima on ainakin toistaiseksi niukka. Muuten hankkisin tämän useammassa värissä! Tuote on vegaaninen.

Kenelle sopii? Voidemainen poskipuna sopii hyvin aloittelijoille, ikääntyvälle iholle sekä luonnollista hehkua janoavalle.

Pisteet: 9,5/10

4. Monitoimituote, joka sopii myös huulille

Poskipuna 4: Zuii Organic Flora Lip and Cheek Crème
Poskipuna 4: Zuii Organic Flora Lip and Cheek Crème

Lupaus: Zuii Organic Flora Lip and Cheek Crème on täyteläisen voidemainen poskipuna ja huulipuna samassa. Kirkkaat ja runsaspigmenttiset sävyt levittyvät pehmeästi ja tuovat tyylikästä hehkua poskipäille, sekä viimeistellyn, kestävän lopputuloksen huulille. Ravitseva yhdistelmä sheavoita, aloe veraa, jojobaa ja pelargoniaa takaavat ravitun ja säteilevän nuorekkaan ihon.

Näin se toimii: Tuote on runsaspigmenttinen, joten sitä ei tarvitse laittaa kerralla paljon. Tuo kauniisti ja riittoisasti väriä myös huulille – kätevää! Pieni, timanttia muistuttava purkki on kaunis, ja tuote tuntuu laadukkaalta. Pohdin kuitenkin, joutuuko väriä kovinkin kaivelemaan purkin pohjalta, kun tuotetta on vain vähän jäljellä.

Tältä Zuiin monitoimituote näyttää poskilla ja huulilla.
Tältä Zuiin monitoimituote näyttää poskilla ja huulilla. Huulille on lisäksi sipaistu väritöntä huulirasvaa.

Plussaa: Kulkee helposti mukana ja säästää meikkipussista tilaa, sillä se korvaa tarvittaessa myös huulipunan. Tuote on vegaaninen.

Kenelle sopii? Luonnonkosmetiikan ystävälle, joka on valmis satsaamaan. Testin kallein.

Pisteet: 10-/10

5. Poskipuna, joka yllättää pigmentillään

Poskipuna 5: Lily Lolo Mineraaliposkipuna
Poskipuna 5: Lily Lolo Mineraaliposkipuna

Lupaus: Lily Lolon mineraaliposkipuna on erittäin hienojakoinen, pehmeä ja runsaspigmenttinen meikki, joka pysyy hyvin koko päivän.

Näin se toimii: Lupauksesta huolimatta ensiajatukseni on, että hienojakoista mineraaliposkipunaa saisi sutia poskille kunnolla, mutta tuote onkin todella pigmenttinen. Värin kanssa saa jopa varoa, etteivät posket helahda liian punaisiksi. Tuotteen annostelu vaatii aluksi harjoittelua, mutta kun punaa malttaa työstää tarpeeksi siveltimeen, sen saa levittymään poskille tasaisesti. Kannattaa muistaa sulkea rasian sisäosa huolella, sillä muuten hienojakoinen poskipuna pöllähtää helposti, kun kannen seuraavan kerran avaa.

Tältä Lily Lolon mineraaliposkipuna näyttää iholla.
Tältä Lily Lolon mineraaliposkipuna näyttää iholla.

Plussaa: Kun tuotetta oppii annostelemaan oikein, lopputuloksena on kaunis puna, joka pysyy poskilla todella koko päivän. Plussaa myös kattavasta värivalikoimasta sekä siitä, että tuote on luonnonkosmetiikkaa.

Kenelle sopii? Sinulle, joka olet kyllästynyt lakaisemaan hajonneita poskipunanappeja vessan kaakeleilta. Purkki kestää kolhut, eikä jo valmiiksi hienojakoisen punan hajoamisesta tarvitse stressata.

Pisteet: 9+/10

X