hiusten värjääminen
Missä vika, kun hiusväri haalistuu liian nopeasti? Kokosimme vastaukset hiusten värjäämisen ongelmiin.
Kauneus

Tietyt pulmat ovat yleisiä, kun hiukset värjätään kotona – tässä ovat niihin ratkaisut

Hehkuva sävy ja kiilto elävöittävät kutrit kukoistukseen. Näin loihdit väriä hiuksiisi kotona ja ehkäiset värjäyspulmat: etsimme ratkaisut kuuteen tyypilliseen kotivärjääjän ongelmaan.
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: iStock

1. Ongelma: vaaleat hiukset kellastuvat

Värjäyksen jälkeen vaaleissa hiuksissa on jonkin aikaa täydellisen viileä sävy. Sitten ne alkavat kellastua.

Ratkaisu: Kokeile hopeasampoota tai -naamiota esimerkiksi joka kolmannen pesun yhteydessä taittamaan hiuksen lämmintä kellertävää sävyä. Käytä muulloin kosteuttavia tai korjaavia hoitotuotteita. Näin hiukset eivät kuivu ja imaise liikaa väripigmenttiä.

2. Ongelma: haluan väriä vain joskus

Tykkään räväyttää erikoisella hius­värillä silloin tällöin, mutta välillä haluan olla ihan luomuna.

Ratkaisu: Kokeile suoraväriä. Se kiinnittyy hiuksen pintaan ja peseytyy hiljalleen pois. Suoravärien pigmenttimäärät vaihtelevat, samoin värin kesto hiuksissa. Jos hiukset ovat huokoiset, väri pysyy kauemmin kuin esimerkiksi hyväkuntoisissa lasimaisissa hiuksissa. Väri on tuubissa heti ­käyttövalmis.

3. Ongelma: väri haalistuu liian nopeasti

Kevytvärjäyksen jälkeen väri pysyy hehkuvana ja kiiltävänä parisen viikkoa, jonka jälkeen se menettää hohtoaan.

Ratkaisu: Käytithän värjätessä myös pakkauksen hoitotuotteet? Ne sulkevat hiuksen pinnan värjäyksen jälkeen. Hoida hiuksiasi värjättyjen hiusten hoitotuotteilla. Sävyttävillä sampoilla ja hoitoaineilla voit ylläpitää ja kirkastaa väriä värjäysten välillä. Älä pese hiuksia turhan usein. Vältä pesussa tulikuumaa vettä.

4. Ongelma: harmaa ei peity

Harmaat suortuvat kuultavat tumman värjäyksen läpi. Myös nopea tyvikasvu harmittaa, joudun värjäämään usein.

Ratkaisu: Vain kestoväri peittää harmaat täysin, mutta kotiväritulos saattaa helposti olla kypärämäinen. Entäpä jos antaisitkin suortuvien kuultaa ja alkaisit hiljalleen loiventaa tumman ja harmaan värieroa? Näin saisit luonnollista vaihtelua hiuksen sävyyn ja tyvikasvukin olisi maltillisempi.

5. Ongelma: väri menee pieleen

Värjään hiukseni kotona, mutta väristä tulee aivan muu kuin pakkauksen kuvassa.

Ratkaisu: Kotivärin värisävy valitaan myyntipaikalla olevan hius­värimallin, ei pakkauksen kuvan mukaan. Noudata tarkoin pakkauksen ohjetta ja vaikutusaikaa. Käytä väriainetta riittävästi, pitkiin hiuksiin kaksi pakkausta. Levitä väri ensin tyveen ja sitten pituuksiin. Latvoja ei tarvitse välttämättä värjätä joka kerta.

6. Ongelma: päänahka ärtyy

Päänahkani kutisee kestovärin käytön jälkeen.

Ratkaisu: Onhan päänahkasi ehjä? Jos päänahka on ärtynyt tai rikki, lykkää värjäystä, kunnes iho on ehjä. Värjäämisen jälkeen on tärkeää pestä ja huuhdella väri todella huolellisesti pois. Päänahkaan jäävä väri voi ärsyttää tai altistaa allergisoitumiselle.

X