Kauneus

Näitä sävyjä tavoitellaan nyt ruskeisiin ja punaisiin hiuksiin – katso kuvat trendityyleistä!

Kastanjaa tai suklaata liukuvärinä, monivärjäyksiä, raidoissa kultaa, pronssia tai punaista. Kokosimme hiusväritrendit tummille ja punaisille hiuksille.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Aop, Mvphotos, Netflix

Ruskeisiin hiuksiin tavoitellaan nyt tumman suklaan ja kahvin sävyjä.

Kastanjaa tai suklaata liukuvärinä, monivärjäyksiä, raidoissa kultaa, pronssia tai punaista. Kokosimme hiusväritrendit tummille ja punaisille hiuksille.

Minkä väriset raidat toimivat parhaiten, jos hiukset ovat ruskeat? Mitkä sävyt ovat pinnalla tummissa hiuksissa, ja miten väriä voisi elävöittää? Kokosimme ruskeiden, mustien ja punaisten hiusten värjäystrendit – katso kuvat julkkiksista trendityyleissä!

Lue myös: Hiustrendit 2021: kerrostaminen ysärityyliin, niskaponnari, keskijakaus rennolla kädellä ja kiharoiden monta ilmettä

Ruskeat hiukset: raidat tuovat eloa

Ruskeisiin hiuksiin tavoitellaan nyt tumman suklaan ja kahvin sävyjä. Pyydä kampaajalta muutama kullan- tai pronssinvärinen raita kirkastamaan muuten tummanruskeaa sävyä. Monivärjäys saa hiukset myös näyttämään tuuheammilta ja elävämmiltä. Tai lämmitä ruskeaa ripauksella punaista.

Malli Chrissy Teigenin hiuksissa on liukuvärjäys.
Malli Chrissy Teigenin hiuksissa on liukuvärjäys.

Maailmantähtien hiustyyleistä näkyy, että pitkään jatkunut balayage-trendi eli liukuvärjätyt hiukset eivät ole edelleenkään menossa pois muodista. Tyyli on pinnalla juuri ruskeissa hiuksissa. Muotitietoinen värjäyttää tyven tummansuklaan sävyiseksi ja latvat lämpimän ruskeiksi. Vähän vaaleampi yhdistää vaaleaa ja lämmintä kastanjaa. Balayagea on nähty lähiaikoina muun muassa malli Chrissy Teigenilla ja laulaja Beyoncélla.

ruskeat hiukset raidat
Näyttelijä Mila Kunisin tummia hiuksia on elävöitetty punertavilla raidoilla.

Jos balayage ei ole sinun juttusi, tee kuten näyttelijät Selena Gomez tai Mila Kunis ja lämmitä hiusväriäsi punaisilla tai pronssisilla raidoilla.

Malli Emily Ratajkowskin hiuksissa on suklaanruskea sävy.
Malli Emily Ratajkowskin hiuksissa on suklaanruskea sävy.

Ruskeat hiukset pysyvät kiiltävinä väriä suojaavilla hoitotuotteilla. Sävy säilyy intensiivisenä sävynaamion avulla, ja tyven saat kätevästi piilotettua esimerkiksi sävyttävällä kuivasampoolla.

Pehmennystä mustaan tukkaan

Musta on suomalaisten lempiväri. Pikimusta on kuitenkin melko kova sävy, haastava tyvikasvun kannalta ja imee helposti värin etenkin talvenkalpeilta kasvoilta. Jos musta on sinun juttusi, pyydä kampaajaasi lisäämään joukkoon ripaus ruskeaa tai kultaa. Se pehmentää kovaa vaikutelmaa. Mitä tummempi hiusväri, sitä kiiltävämpänä se kannattaa pitää – katso vaikka näyttelijä Lucy Halen hiuksia. Satsaa siis hiusväriä suojaaviin ja vahvistaviin hoitotuotteisiin ja hanki kiiltosuihke tai -seerumi.

Näyttelijä Lucy Hale luottaa kiiltävään mustaan.
Näyttelijä Lucy Hale luottaa kiiltävään mustaan.

Lue myös: Ihosi pohjasävy ratkaisee, mitkä meikki- ja hiusvärit kannattaa valita – nämä sävyt sopivat kevät-, kesä-, syksy- ja talvi-ihmiselle parhaiten

Punainen tukka nousi uudeksi hitiksi

Netflixin hittisarja Musta kuningatar (The Queen’s Gambit) palautti punaisen ryminällä hiusvärikartalle. Pääosan esittäjä Anya Taylor-Joyn punainen on syvempi kuin puhdas kupari, mutta vaaleampi kuin kastanjanruskea.

Näyttelijä Anya Taylor-Joy teki punaisesta tukasta hitin.
Näyttelijä Anya Taylor-Joy teki punaisesta tukasta hitin.

Jos olet rohkea ja valmis näkemään vähän enemmän vaivaa hius­värisi eteen, värjäytä hiuksesi lämpimän kirkkaanpunaisiksi. Kyseinen sävy on kuitenkin melko haastava ja vaatii säännöllistä ylläpitoa, sillä se haalistuu nopeasti eikä siihen sovi luonnollisen värinen tyvi.

Hyvä uutinen tulee kuitenkin tässä: sävynaamiot ja -sampoot ovat punatukkaisen pelastus, ja niitä on lähes jokaisen hiussarjan valikoimissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suoraväri ei piilota etenkään harmaita, eli tyven piilottamiseen tarvitset järeämpiä kotivärejä (kestovärejä) tai kampaajaa.

Jos et ole valmis jatkuvaan sävyn ylläpitoon, kokeile kirkkaanpunaisen sijaan muodikasta ja hivenen pehmeämpää kanelin sävyä.

Punainen väri haalistuu hitaammin, kun suojaat hiukset auringolta, peset ne kuuman sijaan haalealla vedellä ja pidennät pesuvälejä esimerkiksi kuivasampoon ja poninhäntäpäivien avulla.

X