Kauneus

Onnistu hiusten värjäyksessä kotona! Vinkit bruneteille, blondeille ja harmaasta haaveileville

Hiusväritrendit muuttuvat yhtä tiuhaan kuin muotisesongit. Nyt värjätään ruskealla, vaalealla ja harmaalla. Onnistunut lopputulos syntyy myös kotona – kokosimme niksit eri trendisävyjä varten.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Mvphoto

Hiusten värjäys kotona onnistuu, kun muistaa muutaman niksin.

Hiusväritrendit muuttuvat yhtä tiuhaan kuin muotisesongit. Nyt värjätään ruskealla, vaalealla ja harmaalla. Onnistunut lopputulos syntyy myös kotona – kokosimme niksit eri trendisävyjä varten.

Jos ryhdyt värjäämisoperaatioon tai raidoittamiseen kotikylppärissä, kannattaa huomioida muutama hyödyllinen vinkki, joilla hiusten värjäys kotona onnistuu.

Kotivärjäysvinkit brunetille

Ruskea hiusväri on aina muodissa. Toisinaan se on lämpimämpi, toisinaan tuhkaisempi, välillä tummempi ja kesää kohti yleensä aina vaalenee.

Ruskeita sävyjä voi elävöittää esimerkiksi tuhkaisilla ja karamellinsävyisillä raidoilla. Ei ehkä ihan helpoin kikka kotivärjärille, mutta täysin mahdollista tehdä ilman itkua ja hampaiden kiristystä, kunhan sinulla on oikeat aineet käytössäsi. Ja ehkä kaveri apunasi.

Hiusten värjäys kotona: katso mallia Jennifer Lopezin tyylistä.
Katso mallia esimerkiksi Jennifer Lopezin tuhkaisen vaaleanruskeista kiehkuroista. Jenniferin upeissa kutreissa on niin lämmintä kuin kylmääkin ruskeaa raitaa.

Jos pysyt yhdessä värissä, ruskea on sävynä kaikkein helpoin värivaihtoehto kotivärjääjälle.

1. Älä päästä latvoja mustiksi

Värjää lähes aina vain tyvi. Jos joka kerta värjäät tukkasi tyvestä latvaan, alkavat latvat tummua liikaa ja muuttuvat lopulta mustiksi.

Kirjoita muistiin värisi numero, käytä saman valmistajan hiusväriä – ja malta olla levittämättä sitä latvoihin asti. Vahdi myös kelloa, sillä sille on syynsä, että pakettiin on merkitty vaikutusaika. Sävy ei muutu paremmaksi tai kestävämmäksi, vaikka viihtyisit väri päässä tuntitolkulla. Päinvastoin.

2. Balayage-tekniikalla saat valoa kasvoille

Tee balayage-tekniikalla vaaleammat kiehkurat kasvojasi reunustamaan. Idea on, että sudit hiuksiisi väriä kuin taiteilija maalia kankaalle. Unohda siis raidoitushuput – balayagen avulla lopputulos on perinteistä raidoitusta luonnollisempi ja eläväisempi. Ruskeaan tukkaan maalataan nyt sekä lämpimiä että tuhkaisia sävyjä samaan päähän.

3. Syvennä ja kiillota väriä

Hanki sävyttävä hoitoaine tai -vaahto. Se ei keräänny eikä kerrostu tukkaan mutta antaa haalistuneelle värille sen kaipaaman pikapiristyksen ja lisää kiiltoa. Mitä useammin sitä käytät, sitä tuhdimpi väristä tulee.

4. Suojaa hiusrajat ja korvanlehdet vaseliinilla

Jos haluat pitää kylppärisi kaakelit ja laattojen saumat puhtaina, hiero niihin vaseliinia ennen värjäyspuuhiin ryhtymistä. Rasva suojaa etenkin haperot saumat hiusväriltä. Samaa suojaavaa voidetta kannattaa levittää myös hiusrajoihin ja korvanlehtiin. Tarkoituksenasihan on kuitenkin värjätä vain tukkasi, eikö totta.

Vinkit blondille: näin hiusten värjäys kotona onnistuu

Mitä vaaleampi iho, sitä viileämpi hiussävy sinulle sopii. Lämpimän ihonvärin saavat hehkumaan lämpimät sävyt. Ja hyvät uutiset tulevat tässä: luonnollinen tyvikasvu saa näkyä eli säästät aikaa ja rahaa.

Hiusten värjäys kotona: Jennifer Lawrencen vaaleat hiukset
Näyttelijä Jennifer Lawrence näyttää, että pieni tyvikasvu tuo blondiin tukkaan lisää eloa.

1. Kokeile ombréa

Ombré-värjäyksessä hiukset ovat tummemmat tyvestä ja vaalenevat latvoja kohden – vähän kuin auringon haalistamina. Toisin kuin balayage-tekniikassa, ombré-värjäyksessä hiusvärit erottuvat selvästi toisistaan. Myös ombré onnistuu kotikampaajalta, mutta kaveri kannattaa pyytää apuun, jotta vältyt liian epätasaiselta hiusväriltä.

2. Jos emmit kahden värin välillä, valitse vaaleampi

Tukka vaalenee auringossa, joten jos olet ollut aurinkolomalla, varmista värin sopivuus kokeilemalla ensin väriä pienempään hiustupsuun esimerkiksi niskahiuksiin. Normaalisti käyttämäsi sävy saattaa nimittäin tuntua hivenen turhan tummalta. Jos emmit kahden värin välillä, valitse vaaleampi.

3. Raidoilla eroon tyvikasvusta

Raidat takaavat luonnollisen ja ihon sävyysi sopivan lopputuloksen, sillä kun tukassa näkyy myös oma värisi, se ei koskaan näytä luonnottomalta. Raidat sopivat herkemmällekin iholle, sillä toisin kun värjätessä, raidoittaessa väriä ei pääse aivan hiuspohjaan asti.

4. Jos haluat ihan oikeasti blondiksi…

Puntaroi tarkkaan, olisiko kuitenkin syytä käydä kampaajalla. Värinpoisto ei ole ihan yksinkertainen homma, ja kaupan vaalennusväri saattaa osoittautua turhan tymäkäksi hiustesi kunnolle. Seurauksena on hattaramainen purkkatukka, jota eivät parhaimmatkaan hoitoaineet pelasta. Huomaa myös, että väri ei vaalenna väriä, vaan tarvitset vaalennus- tai raita-aineen.

5. Ongelmana kellastuminen?

Ota käyttöön hopeasampoo ja -hoitoaine. Pese niillä tukkasi kerran tai pari viikossa. Ne ovat riittävän hoitavia vaalentumisesta haurastuneille tai kuivahtaneille kutreille, ja niiden pigmentit poistavat tukastasi keltaisuutta. Samat sampoot toimivat myös nyt niin trendikkäiden harmaiden sävyjen ylläpidossa.

Lue myös: Vaaleille hiuksille on nyt monta ihanaa värjäystrendiä: sand tropez blond, money piece highlights, mushroom blond ja muut trendityylit sopivat lähes kaikille

Hiusten värjäys kotona: vinkit harmaata tavoittelevalle

Viime vuosina harmaa on ollut pinnalla, ja nuoremmatkin naiset ovat innostuneet tuhkaisen vaaleista sävyistä – ja jopa täysin harmaista hiusväreistä.

hiukset Victoria Magrath
Bloggaaja Victoria Magrath on oivallinen esimerkki siitä, että harmaa tukka ei vanhenna.

Huono uutinen harmaan muodikkuus on heille, joiden hiuksissa on runsaasti punapigmenttiä ja tukka kellertää värjäyksen jälkeen jo ensi pesusta lähtien. Silloin harmaasikaan ei luultavasti ole upea hopeinen vaan vähän kellertävän likainen. Onneksi kuivasampoot, tyvisuihkeet ja hopeasampoot on keksitty – niillä saat kirkastettua likaisenkin harmaan käden käänteessä.

1. Valitse oikea sävy

Jos haluat tuhkaisen sävyn tukkaasi, katso tarkkaan väripakkauksen numerointia. Numerointi kertoo sävyn vivahteista enemmän kuin kauniin mainosmallin kuva paketin kyljessä. Numerot 10 ja 9 ovat hyvin vaaleita värejä. Jos perässä on piste ja numero 1 tai 2, sävyn vivahde on viileä, esimerkiksi 9.1.

2. Omat harmaat esiin

Tekeekö mielesi kasvattaa oma hiusvärisi takaisin? Raidat ovat ratkaisu moneen hiusväripulmaan, myös tähän. Jos tukkasi on pitkä, etkä halua leikata sitä, ovat raidat oikeastaan ainoa ratkaisu. Raitojen seassa harmaat saavat rauhassa kasvaa näkyviin, mutta raja tyven ja hiusvärin välillä ei ole silmiinpistävän iso.

3. Tuliko väärä sävy?

Mitä tehdä, jos tukasta tuli liiankin harmaa ja haluaisitkin hieman maltillisemman sävyn? Pese tukkasi, pyyhekuivaa se ja purista siihen vähintään parin sitruunan mehut ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia, huuhtele ja hoida. Toimii myös keltaiseen vivahtavissa kutreissa.

X