Kauneus

Otsatukka vai ei? Tästä tiedät, sopiiko otsatukka sinulle – katso hiusstylistin vinkit

Kysyimme hiusstylisti Hanna Ruususelta, miten otsatukkamallin valitseminen onnistuu parhaiten.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock, Mv-Photos, Om-Arkisto

Iskikö otsatukkahimo? Ota selvää, sopiiko otsatukka sinun tyyliisi.

Kysyimme hiusstylisti Hanna Ruususelta, miten otsatukkamallin valitseminen onnistuu parhaiten.

Erilaisia otsatukkamalleja on hurja määrä: on suoraa, rikottua, paksua ja ohutta. On skarppilinjaista, pitkää, lyhyttä ja jopa mikroa.

– Se, millainen otsatukka sopii juuri sinulle, riippuu siitä, minkä mittaiset hiuksesi ovat, mikä on kasvojesi muoto, otsasi korkeus ja millainen tyyli sinulla on, Q Hairin senior stylist Hanna Ruusunen listaa.

Miten oikeanlainen otsatukkamalli sitten valitaan?

Huomio yksityiskohtiin

Ruususen mukaan otsahiukset sopivat melkein kaikille. Tärkeintä on selvittää, millainen otsatukka kenellekin sopii parhaiten.

muuttumisleikki
Annan muuttumisleikissä Miialle tehty ohut ja pitkä otsatukka antaa hiuksille rennon ilmeen, ja se on helppo halutessa muotoilla pois kasvoilta.

Ruususen mukaan otsatukkamalliin vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa kasvonpiirteet, hiuslaatu ja mahdolliset pyörteet.

– Ovaalinmalliset kasvot ovat usein sellaiset, johon sopii monenlaiset mallit, Ruusunen sanoo.

Otsatukalla saa joko korostettua toivottuja piirteitä tai piilotettua esimerkiksi korkean otsan.

– Jos sinulla on korkea otsa tai kapeat, pitkänmalliset kasvot, otsahiuksilla saadaan luotua hiuksiin runsauden tuntua ja pehmennettyä ilmettä, Ruusunen kuvailee.

Näyttelijä Liv Tylerilla on pitkänmalliset kasvot.  Otsatukka peittää korkeaa otsaa, katkaisee kasvojen linjaa ja lyhentää kasvojen mallia. Tämä otsatukka korostaa kauniisti myös silmiä.

Annan muuttumisleikissä Heidin hiusten mallia haluttiin napakoittaa ja tuoda siihen ryhtiä. Leukalinjaan leikattu pituus ja pitkä otsatukka loivat kehyksen kasvoille, mikä nostatti ilmettä. Huomaatko eron?

 Älä sorru tähän virheeseen

Mikä on sitten ammattilaisen näkökulmasta pahin virhe, minkä otsatukan kanssa voi tehdä?

– Ensimmäisenä tulee mieleen se, että tartutaan itse saksiin. Silloin otsahiuksista tulee helposti liian lyhyet, eikä toivotun näköiset, Ruusunen toteaa.

Käänny siis ammattilaisen puoleen.

– Ammattilainen osaa ottaa huomioon muun muassa hiusrajan pyörteet ja kasvusuunnat, mitkä vaikuttavat oleellisesti otsahiusten istuvuuteen.

muuttumisleikki Jarna
Annan muuttumisleikissä Jarnan hiukset haluttiin pitää pitkinä, mutta pituutta otettiin reilusti pois, jotta kutrit saivat ryhdikkyyttä. Myös Jarnalla on korkea otsa, joten otsahiukset tasapainottavat kasvojen mittasuhteita.

Lue myös:

Nuorentavatko lyhyet hiukset? Kysyimme asiaa hiustaiteilija Piatu Puhakalta – ja saimme varmat vinkit raikkaaseen lookiin

Hiustrendit 2019: sopisiko sinulle pirtsakka pixie, tylppä polkka vai seksikäs ysäritukka?

Annan muuttumisleikissä Annan lukijat ovat päässeet kokemaan muodonmuutoksen stylisti Milla Muurimäen käsittelyssä.

X