Lifestyle

Muuttumisleikki: Pitkä otsatukka luo upeat kehykset Heidin, 49, kasvoille

Projektijohtaja Heidi Stenbergin vaatekaapissa on klassista ja asiallista skandityyliä, mutta raita­kuosia hän on vältellyt – turhaan.

Teksti:
Milla Muurimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Heidi Stenberg halusi muuttumisleikissä muutosta hiustyyliinsä.

Projektijohtaja Heidi Stenbergin vaatekaapissa on klassista ja asiallista skandityyliä, mutta raita­kuosia hän on vältellyt – turhaan.

Helsinkiläisen projektijohtajan Heidi Stenbergin, 49, työ ei vaadi erityistä pukeutumisetikettiä, mutta siihen kuuluu edustustehtäviä. Heidi kuvailee omaa tyyliään klassiseksi, skandinaaviseksi ja asialliseksi. Moni kutsuukin häntä ladyksi.

Vaatekaapista löytyy niin hameita, mekkoja kuin housujakin. Ainoastaan raidat puuttuvat, sillä Heidin mielestä ne leventävät. Myöskään Marimekko-tyyli ei tunnu omalta, vaikka merkin vaatteita olisi kiva käyttää edustaessa Suomea maailmalla.

Ruskeaa ja pronssia luomille

Meikissä keskityttiin enemmän silmiin kuin huuliin, sillä hiusten graafista ilmettä haluttiin korostaa.
Silmämeikki tehtiin ruskean ja pronssin väreillä suhteuttaen sävyt ihoon, jottei kontrasti silmämeikin ja ihon sävyn välillä olisi liian suuri.

Heidi on suosinut samaa hiustyyliä vuosikymmenet.

Napakka polkka nostaa ilmettä

Heidillä on ollut sama hiustyyli vuosikymmeniä. Kampaamokäynnit eivät ole olleet säännöllisiä, ja hiusten sävy onkin vaihdellut vaaleanruskeasta tummemman ruskeaan.
Hiusten mallia haluttiin napakoittaa ja tuoda siihen ryhtiä. Leukalinjaan leikattu pituus ja pitkä otsatukka loivat kehyksen kasvoille, mikä nostatti ilmettä. Sävyä tummennettiin suklaanruskeaksi, jossa oli kuitenkin viileyttä.

Raitahame korostaa uumaa

Pitkä raitahame on täydellinen valinta pitkälle ja hoikalle naiselle ja todistaa samalla sen, ettei­vät raidat lihota. Vyötäröltä nilkkoihin laskeutuva hame tekee sääristä pitkät ja korostaa uumaa. Näyttävä kuosi toimii parhaiten yksinkertaisen yläosan kanssa. Laadukas neule ja hame ovat uskottava työasu, ja korkojen kanssa niissä edustaa upeana illallisellakin.

Leukalinjaan leikattu pituus ja pitkä otsahius loivat kehyksen kasvoille, mikä nostatti ilmettä. Huomiota herättävä raitakuosi toimii parhaiten yksinkertaisen yläosan kanssa.

Tiedustelut: marimekko.com

Sinustako seuraava muuttuja? Klikkaa tästä ja hae mukaan!

X