Kauneus

Hiustrendit 2019: sopisiko sinulle pirtsakka pixie, tylppä polkka vai seksikäs ysäritukka?

Q Hair -kampaamon hiustaiteilija Piatu Puhakka listasi tämän kevään ja kesän kolme kovaa hiustrendiä. Mikä näistä hiusmalleista sopisi sinulle parhaiten?

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock, Om-Arkisto, Mvphotos

Pixie-leikkaus on taas muotia.

Q Hair -kampaamon hiustaiteilija Piatu Puhakka listasi tämän kevään ja kesän kolme kovaa hiustrendiä. Mikä näistä hiusmalleista sopisi sinulle parhaiten?

Lyhyttä, puolipitkää ja pitkää! Hiusväreissä muotia ovat nyt etenkin hunajaiset sävyt, leikittelevä koralli ja tumma ink black, mutta millaiset hiusmallit ovat nyt kaikista himotuimpia?

– Varsinkin ysäri on nyt in, sekä 1970- ja 1950-luvut hieman sekoitettuna keskenään, hiustaiteilija Piatu Puhakka kuvailee ja listaa kolme kovaa hiustrendiä: pixie, blunt pop ja kerrostetut kutrit.

Millaisille kasvojenmuodoille ja persoonille nämä trendihiukset sitten sopivat parhaiten? Onnekkaille ovaaleille sopii mikä tahansa hiusmalli – räväköille persoonille kokeilevampi kuontalo.

Pixie tuo pirteyttä lyhyille hiuksille

Pixie hair -leikkaus jatkaa suosiotaan. Pixie-hiustyyli viittaa lyhyeen hiusmalliin, joka oli erityisen suosittu 1950-luvulla. Näyttelijät Audrey Hepburn ja Mia Farrow sekä supermalli Twiggy olivat tunnettuja pixie-lookeistaan.

Pätkitty, kasvoja kehystävä poikatukka saa olla kuitenkin nyt astetta pidempi.

– Tällä hetkellä pixie hair -leikkauksessa on enemmän rakennetta. Se ei ole enää niin lyhyt, Piatu kuvailee.

Vuoden 2019 pixie-malli onkin hyvin muokattavissa, koska siinä on pitkiä ja lyhyitä osioita sikin sokin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön PIATU (@piatupop) jakama julkaisu

 Piatu Puhakan loihtimassa pixie-tukkassa (oik.) saa olla reilusti rakennetta.

Pauliina on haaveillut viisi vuotta siitä, että pääsisi mukaan Muuttumisleikkiin.
Lyhyt pixie on astetta poikamaisempi. Pauliinalle leikattiin Annan muuttumisleikissä pixie-tukka Audrey Hepburnin henkeen vuonna 2016.

Polkka on pop

Polkka on aina muodissa tavalla tai toisella, pitkänä tai pätkänä. Tällä hetkellä erityisen trendikäs polkkatukka on yhtä tylppä kuin Victoria Beckhamilla 1990-luvulla.

– Nyt pinnalla on blunt bob eli tylppäpolkka, Piatu kertoo.

– Polkka on leikattu todella paksusti alhaalta, hiusrajasta.

Kevyesti kerrostettu lyhyt polkka­tukka on helppo föönata kuohkeaksi tai kihartaa.

Polkka sopii pyöreille ja sydämenmuotoisille kasvoille, pitkä polkka sopii kaikenlaisille kasvojenmuodoille.
Polkka sopii pyöreille ja sydämenmuotoisille kasvoille, pitkä polkka sopii kaikenlaisille kasvoille. Dua Lipan sileässä polkassa on keskijakaus, mikä oli ysärillä muotia.
Pitkä polkka voi yltää 1970-luvun tyyliin hiukan solisluiden alapuolelle.
Pitkä polkka voi yltää 1970-luvun tyyliin hiukan solisluiden alapuolelle.

Kerrostetut ja pitkät kutrit

1950- ja 1970-lukujen lisäksi myös 1990-luvun hiustyylit ovat jälleen nosteessa. Sen vaikutteet näkyvät sekä hiusmalleissa että hiusväreissä.

– Pitkissä hiuksissa on todella vahva kerroksellisuus, mikä henkii 1990-lukua, Piatu vahvistaa.

Bella Hadidin hiuksissa on volyymia.
Bella Hadidin hiuksissa on volyymia.
Flirttaileva, 1960-luvulta tuttu Birgitte Bardot -tyylinen "verho-otsis" sopii pehmeään ja kerrostettuun leikkaukseen. Se sopii sydämenmallisille kasvoille, joiden leuka on itsaa selvästi kapeampi.
1960-luvulta tuttu Birgitte Bardot -tyylinen ”verho-otsis” sopii pehmeään ja kerrostettuun leikkaukseen. Se sopii sydämenmallisille kasvoille.

Pahin virhe, minkä pitkien hiuksien kanssa voi tehdä, on Piatu Puhakan mukaan se, että jättää hiukset hoitamatta ja antaa niiden vain roikkua silmillä.

Millainen hiustyyli minulle oikeasti sopii?

Etkö ole edelleenkään varma, millainen hiustyyli sinulle oikeasti sopii? Siinä tapauksessa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.

– On hirveän tärkeää, että löytää itselleen sellaisen kampaajan, joka osaa neuvoa, millainen hiusmalli juuri sinulle sopii. Ja jos näet kaupungilla jollakin kivan tukan, kysy häneltä rohkeasti, kuka se on leikannut, Piatu Puhakka kannustaa.

Niskanuttura on kevään trendikkäin kampaus – katso ohjeet!

X