Kauneus

Onko sinulla pitkät hiukset? Varo, ettet sorru tähän tyypilliseen virheeseen

Pitkät hiukset sopivat myös aikuiselle naiselle – kunhan vain otat huomioon pari tärkeää seikkaa, muistuttaa hiustaiteilija Piatu Puhakka.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock

Pitkät hiukset ovat ihanat! Kunhan vain muistat hoitaa niitä oikein.

Pitkät hiukset sopivat myös aikuiselle naiselle – kunhan vain otat huomioon pari tärkeää seikkaa, muistuttaa hiustaiteilija Piatu Puhakka.

Onko sinullakin ollut lähes aina pitkät hiukset tai kasvatatko parhaillaan hiustesi pituutta? Hiustaiteilija Piatu Puhakka on sitä mieltä, että pitkät hiukset sopivat vallan hyvin myös aikuiselle naiselle, mutta erääseen yksityiskohtaan hän haluaisi kiinnittää huomiota.

Kun katselee kaupungilla ohikulkevia ihmisiä, huomaa, että pitkiä hiuksia on todella paljon katukuvassa mutta ne roikkuvat! Eli aikuisilla naisilla on teinitytön tukka, mikä ei toimi, Piatu kuvailee.

Meillä suomalaisilla on suora ja hento hiuslaatu, ja pitkä tukka ei näytä hyvältä, jos se vain roikkuu ja valuu. Se vetää kaikkea – koko olemusta alaspäin, maata kohti. Hiuksissa tulisi olla kerrostetta, silloin koko olemus kohenee.

Siispä suuntaa rohkeasti kampaajalle.

– Muista, että pitkiinkin hiuksiin voi tehdä erilaisia juttuja leikkauksilla ja väreillä! Jos haluaa säilyttää pitkän hiusmallin, pitkistä hiuksista pitää pitää myös huolta, että ne ovat hyvännäköiset.

Lue myös: Nuorentavatko lyhyet hiukset? Kysyimme asiaa hiustaiteilija Piatu Puhakalta – ja saimme varmat vinkit raikkaaseen lookiin

Hiusten hyvinvointi etusijalla

Niin, se hiusten hoitaminen! Piatu Puhakka on pistänyt merkille, että monet kiinnittävät enenevissä määrin huomiota hiustensa hyvinvointiin. Hiuksia halutaan ja osataan suojata auringolta ja kampaamoissa käydään pelkästään myös hoidoissa. Myös ekologisuus vaikuttaa tuotevalintoihin.

– Ihmiset panostavat nykyään enemmän kotihoitotuotteisiin, mikä on hienoa. On tärkeää, että kotoa löytyy hyvät hiustuotteet, se on hiustenhoidon perusta: monesti marketista ostetut shampoot ja hoitoaineet tuhoavat hiusväriä ja hiusten kuntoa. Ammattilaistuotteet ovat tehokkaampia, Piatu sanoo.

X