Koti ja sisustus

Cottagecore – nopeimmin kasvava sisustustrendi jättää jopa minimalismin varjoonsa

Jos Pikku naisia -elokuvan ja Pieni talo preerialla -sarjan estetiikka iskee sinuun, on cottagecore eli mökkityyli juttusi. Pitsiliinat, kukkakuviot, puu, itse tehdyt huonekalut, antiikki ja vintage ovat cottagecorea parhaimmillaan.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
OM-arkisto

Cottagecore on maalaisromantiikan juhlaa.

Jos Pikku naisia -elokuvan ja Pieni talo preerialla -sarjan estetiikka iskee sinuun, on cottagecore eli mökkityyli juttusi. Pitsiliinat, kukkakuviot, puu, itse tehdyt huonekalut, antiikki ja vintage ovat cottagecorea parhaimmillaan.

Millainen sisustustrendi on cottagecore? Tässä mökkityyli pähkinänkuoressa:

Cottagecore alkoi niittää suosiota korona-aikana

Cottagecore eli mökkityyli on sosiaalisessa mediassa nimetty estetiikka, jossa keskeistä on luonnonläheisyys, vanhanaikaisuus, rustiikkisuus, käytännöllisyys ja maalaisromanttisuus. Jos voit kuvitella jonkun sisustuselementin Ranskan tai Englannin maaseudun historian havinaan, se sopii täydellisesti mökkityyliin.

Cottagecore
Rustiikkiseen eli tyyliltään rosoiseen ja luonnonläheiseen cottagecore-tyyliin kuuluu olennaisena materiaalina puu.

Mökkityyli alkoi niittää suosiota korona-aikaan, kun kotona (ja mökeillä!) alettiin viettää yhä enemmän aikaa. Pandemia sai ihmiset innostumaan muun muassa käsitöistä aivan uudella tavalla – ja mökkityyliin tällainen itse tekeminen sopii täydellisesti. Myös mukavuudenhalu ja käytännöllisyyden tavoittelu korona-aikana vauhdittivat trendin kasvua.

Cottagecore elää juuri nyt kukoistuskauttaan

Cottagecore on tutkitusti pinnalla. Kesällä mökkityyli oli Tiktokin ylivoimainen sisustustrendi. Tunnisteella #cottagecore on Tiktokissa huimat 15,3 miljardia näyttökertaa.

Mökkityylin suosio jättää varjoonsa jo pitkään suosiossa olleen minimalismin tällä mittarilla mennen tullen: tunnisteilla #minimalist on 3,6 miljardia ja #minimalism 1,2 miljardia näyttökertaa Tiktokissa.

Mökkityylin tuominen kotiin ei vaadi ihmeitä

Cottagecore ei ole nirsoileva sisustustyyli, vaan erilaisia ja erivärisiä sekä -kuosisia huonekaluja ja kodin tekstiilejä voi huoletta sekoittaa niin, että lopputulos on mahdollisimman mukava, rento ja käytännöllinen.

Cottagecore
Cottagecoressa ei tavoitella sävy sävyyn -värimaailmaa tai hillittyä printtien käyttöä.

Lähteet: Prompt Cleaners London, Better Homes & Gardens, MyDomaine, SmartStop Self Storage, Dunn-Edwards, Yle

X