Lifestyle

Heijastin heilumaan - trendikkäät designheijastimet esittelyssä

Teksti:
Anna.fi
Unikkoheijastin

Heijastinkin voi olla tyylikäs ja persoonallinen. Ellit katsastivat syksyn trendikkäät heijastimet. Löydä joukosta oma suosikkisi!

Heijastimet ja design löysivät toisensa

Heijastimet ovat nyt muodissa ja valikoimaa löytyy uusista designmalleista vanhoihin klassikoihin. Trendiheijastimet ovat tulleet osaksi pukeutumista ja monilla suomalaisilla muotisuunnittelijoilla löytyy mallistosta oma heijastin.

Muotisuunnittelija Paola Suhosen Love or Die -heijastin sai kunniamaininnan Saksassa järjestettävän Red dot -muotoilukilpailun korusarjassa. Heijastimia katsotaan nykyään uudella tavalla. Heijastin voi olla koru ja kruunata oman tyylin.

Paola Suhonen Love Or Die

Heijastimista on tullut myös aikuisten juttu. Yksi esimerkki on muotoilija Eero Aarnion klassikkomalli Ponista tehty koruheijastin, jossa yhdistyy kauneus ja käytännöllisyys.

Laadukas heijastin auttaa erottumaan

Kun heijastimen hankkii, on syytä tarkistaa, että se on CE-hyväksytty. Silloin se täyttää EU:n turvallisuustuotteiden vaatimukset. On hyvä huomioida, että kaikki heijastavat tuotteet ja korut eivät tätä standardia täytä. Vain kunnollinen heijastin auttaa erottumaan pimeässä.

Heijastimessa pitää olla paljon heijastavaa pintaa. Riippuva heijastin tulee sijoittaa noin puolen metrin korkeudella maasta. Heijastimen heiluminen auttaa erottumaan pimeässä parhaiten. Eri heijastinmallit kuitenkin täydentävät toisiaan, joten on hyvä hankkia erityyppisiä heijastimia. Heijastimia löytyy esimerkiksi nappuloina Life Saver -mallistosta. Nappulat on mahdollista ommella kiinni eripuolille vaatteita, tai niillä voi merkitä vaikka oman lemmikkinsä loistamaan yön pimeydessä.

Uusi heijastimia säännöllisesti

Vaikka laki velvoittaa meitä käyttämään heijastimia, taajamassa kuitenkin vain joka kolmannella jalankulkijalla kulkee mukana heijastin. Arvion mukaan heijastimen käyttö olisi pelastanut joka neljännen pimeällä kuolleista jalankulkijoista.

Kuva: Liikenneturva

Heijastimet eivät ole ikuisia, joten heijastimen kunto on hyvä muistaa tarkistaa aika-ajoin. Konepesu ja naarmuuntuminen saattavat heikentää heijastimen tehoa. Heijastimet tuleekin uusia säännöllisin väliajoin.

Löydä design-heijastimista oma suosikkisi ja loista pimeässä!

Lue myös Ellien artikkelin heijastin -testistä!

Aarikka

CE-hyväksytty
Hiutale, Kettu, Rekku ja Enkeli
Hinta: 9,90€

Aarikka
Aarikka

 

Aarikka
Aarikka
Marimekko

CE-hyväksytty
Bo Boo ja Unikko

Marimekko
Unikko
Kukka
Kukka

Saara Renvall
Hinta: n. 29 €

 

 

Poni -heijastin

CE-hyväksytty
Design: Eero Aarnion vuoden 1973 klassikko koruheijastimena
Hinta: 11€

Poni
Life Saver (mallistossa heijastimia ja uutuusnappulat)

CE-hyväksytty
Design: Emma Kosonen ja Renita Niemi
Hinta: 5-9 €

Life Saver
Life Saver
Life Saver
Life Saver
Life Saver
Paola Suhonen
Paola Suhonen

CE-hyväksytty
Bambi-heijastin
Hinta: 15,00€
DesignShopOutlet

CE-hyväksytty
Love or Die
Heijastin sai kunniamaininnan Red dot -muotoilukilpailun korusarjassa.
Hinta: 16,90
Heijastikauppa

Huhtadesign

Hohde-heijastava koru
Hinta: Hiutale 10 €, kukka 15 € ja ruusuke 20€

Huhtadesign
Hohdedesign
Kissansilmä

Heijastavat pinssit, hinta: 1-2 €
Kummitus, hinta: 8 €

Pinssit
Kummitus
Tiiart
TiiArt

Enkeli-heijastin
Hinta: n. 13 €

Teksti: Tarja Vilén
Kuvat: Aarikka, Marimekko, Saara Renvall, Eero Aarnio design, Life Saver ja Saintex. Jalankulkijan näkyvyyskuva: Liikenneturva.

X