Muoti

Yksi hiuspanta, kuusi eri tyyliä! Helpot kampaukset vain hiuspannan avulla – valitse oma suosikkisi

Hiuspanta on nyt in. Pantatyyleissä on mistä valita - Anna kokeili kuutta eri tapaa käyttää samaa hiuspantaa. Yksi ominaisuus pannassa yllätti hiustyylistään tarkan kokeilijan.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Istock, Anna Ferrante

Hiuspanta on nyt in. Pantatyyleissä on mistä valita - Anna kokeili kuutta eri tapaa käyttää samaa hiuspantaa. Yksi ominaisuus pannassa yllätti hiustyylistään tarkan kokeilijan.

Hiuspanta on monelle tuttu 80-luvulta tai hikijumppatunneilta, mutta nykyään panta taipuu mainiosti myös jokapäiväiseksi asusteeksi.

Hiuspanta on vaivihkaa noussut hiusmaailman trendien joukkoon, ja sitä käyttävät niin sometähdet, muotimaailman edelläkävijät kuin muut julkisuuden henkilöt.

Hiuspannan käytölle ei olekaan kuin oman kekseliäisyyden ja kokeilunhalun määrä rajana! Testasimme kuusi erilaista tapaa käyttää hiuspantaa – valitse oma suosikkityylisi!

Hiuspanta sopii mihin tahansa kampaukseen

Kun sopiva panta on löytynyt, on aika kokeilla, mihin kaikkeen se taipuu.

Tottumattomalle voi olla epäselvää, kuinka hiuspantaa oikeaoppisesti käytetään tai mihin kohtaan päätä se kuuluu asettaa.

– Hiuspannan käyttäminen on rentoa, parturi-kampaaja Riitta-Liisa Koponen Salon Klipsi Sellosta lohduttaa.

Hiuspanta sopii kutreille, olivatpa ne huolettomasti auki, tiukalla ponnarilla tai mitä tahansa siltä väliltä. Kampaustakaan ei ole mikään pakko pantaa varten väkertää: pannan voi vain laittaa hiuksiin.

– Nykyään hiuspannalla ei välttämättä ole tarkoituskaan pitää karkailevia suortuvia pois silmiltä. Pantaa pidetään usein selkeästi pelkkänä asusteena, vaikka hiukset olisivat täysin auki, Koponen mainitsee.

Asustemaisuus näkyy myös siinä, että nykypannoissa on volyymia, värejä ja koristeita.

– Näyttävät, muhkeat pannat ovat tämän hetken juttu, Koponen vahvistaa.

Kaiken lisäksi useimmat hiuspannat ovat nykyään mukavia käyttää, sillä niiden materiaaleissa ja suunnittelussa on Koposen mukaan otettu käyttömukavuus paremmin huomioon kuin takavuosien päänkiristyspannoissa. Laadukkaat nykypannat eivät yleensä paina korvantaustoja tai päälakea edes pitkän päivän jälkeen.

Näin ainakin luvataan.

Omat kokemukseni hiuspannoista rajoittuvat lapsuuteen ja varhaisnuoruuteen, jolloin pantojen käyttö joka kerta tyssäsi päälaelle pureutuviin piikkeihin ja epämukavaan tunteeseen, ellei suorastaan kipuun korvien takana.

Hiuspanta on minulle näiden kokemusten jälkeen tarkoittanut urheillessa satunnaisesti käytettävää hikipantaa. Käyttötarkoituksia ja tyylejä pannalle kuitenkin on paljon enemmän – ja ne saa aikaiseksi vaikka yhdellä ja samalla pannalla.

Kokeillaanpa!

Tyyli 1: hiukset auki ja hiuspanta päähän

hiuspanta
Tyyli 1: hiuspanta päähän, hiukset auki

Tämän helpompaa hiuspanta-lookia on vaikea kuvitella. Hiukset jätetään huolettomasti auki, ja lopuksi tuikataan panta sekaan. Panta toimii tässä tyylissä selkeimmin pelkkänä kampauksen asusteena ja koristeena.

Tyyli 2: hiukset auki ja hiuspanta päähän – hiukset pois kasvoilta

hiuspanta
Tyyli 2: Hiukset auki ja pois kasvoilta.

Klassinen pantatyyli – pannan avulla hiukset pois silmiltä. Tämä on huoleton, varma ja kaikille sopiva hiuspanta-look. On makuasia, asettaako pannan lähemmäs otsaa vai takaraivoa, vai kenties keskelle päälakea. Pannan kanssa kaikki käy.

Tyyli 3: hiukset kiinni, suortuvia kasvoilla

hiuspanta
Tyyli 3: Hiukset kiinni, suortuvia kasvoilla.

Tämän hetken yksi trendityyleistä etenkin nuorison keskuudessa on jättää muutama hiuskiehkura kasvoja kehystämään, vaikka hiukset ovat kiinni. Tyylin voi toteuttaa mainiosti myös pannan kanssa, jos vain sietää poskilla vallattomasti heiluvia haivenia.

Tyyli 4: hiukset kiinni vedettynä taakse

hiuspanta
Tyyli 4: Hiukset kiinni ilman jakausta.

Jos haluaa kampauksen, jossa hiuksia ei pääse karkailemaan kasvoille päivän aikana, tämä tyyli on nappivalinta. Poninhännälle suorana taakse vedetyt hiukset yhdessä pannan kanssa pitävät kutrit taatusti kurissa.

Tyyli 5: hiukset kiinni jakauksella

Tyyli 5: Hiukset kiinni jakauksella.

Tämä ponnarityyli tuntuu asteen verran helpommalta edelliseen, hiukset vedettynä taakse -versioon verrattuna, mutta on kuitenkin siisti ja huoliteltu.

Tyyli 6: hiukset sivujakauksella

Tyyli 6: Hiukset sivujakauksella.

Uutta twistiä lookiin tuo sivulle heitetty jakaus. Hiuspanta toimii tässä tyylissä katseenvangitsijana ja pitää myös jakausta paikoillaan.

Käyttömukavuus suurin yllätys

Kuuden pantatyylin kokeilun jälkeen mieli hiuspannoista on muuttunut: niistä tosiaan on muuhunkin kuin hikipannaksi! Olen aina ollut hiustyylistäni tarkka, mutta harmillisen jämähtänyt samoihin tuttuihin ratkaisuihin – pinni tai pari, ponnari tai letti. Siinä vaihtelu, joita hiuksilleni olen saanut tehtyä.

Panta monipuolistaa tilannetta välittömästi ja uskomattoman helposti, vaikka kaikkia kuutta tyyliä ei käyttöön omaksuisikaan.

Monikäyttöisyys ei silti ollut pannan suurin myönteinen yllätys. Se oli mukavuus. Käytössäni oleva pantamalli ei painanut päätä koko päivänä, ja pannan paikkaa vähän vaihtamalla sai kuriin pienen painamisen tunteen korvien takana, jos sellainen meinasi pitkän käytön jälkeen vaivata.

Innostuitko? Katso 130 ideaa hiuspannan käyttöön!

Lue myös:
Nutturakampaukset joka juhlaan: 7 helppoa tyyliä pitkille ja lyhyemmille hiuksille – katso ohjeet!

X