Housut jalkaan ja suihkuun, somekikka neuvoo.
Muoti

Kätevä suihkukikka lupaa, että pieniksi jääneet farkut saa vielä mukavasti mahtumaan – testasimme, kuinka kävi

Jos vaatekaapissasi lojuu pieneksi jääneitä farkkuja, on aika kiskoa housut jalkaan ja suunnata ne päällä suihkuun.
Teksti: Christina Boman Kuvat: iStock

TikTokissa kiertää kikka, joka lupaa pelastaa pieniksi jääneet farkut. Farkkuja venyttävä keino tehoaa parhaiten himpun verran pieniin housuihin.

Sellaisiin, jotka saa kiskottua päälle, mutta jotka käytössä tuntuvat sen verran epämiellyttäviltä, että ne jäävät toistuvasti kaappiin odottamaan maagista päivää jona ne noin vain yllättäen sujahtaisivatkin taas jalkaan.

Sama niksi voi päteä, jos kirpparilla mieltä kaihertavat muuten täydelliset, mutta himpun verran liian pienet farkut.

Katso viraaliksi muodostunut videovinkki tästä:

@bug318_ GUYS THIS IS HUGE !!!! #sustainablefashion #sustainable #showerinyourjeans #trusttheprocess ♬ original sound – Bug318_

Housut väkisin jalkaan ja suunta kohti suihkua

Kikan idea on, että farkut päällä mennään suihkuun. Siellä niiden kuuluisi venyä sen verran, että ne mukautuvat käyttäjän muotoihin ja kuivuessaan istuvat paremmin ylle.

Farkkuniksejä tutkiessa monet 60- ja 70-lukujen nuoret kertoivat kylpeneensä vanhoissa Leviksissään, jotta ne mukautuisivat parhaiten oman vartalon muotoihin. Kiristävät farkut päällä saatettiin mennä jopa 20 minuutiksi lämpöiseen kylpyyn. Suihku on ehkä kuitenkin se saavutettavampi keino kohti venyneitä farkkuja.

Toimi siis näin: kisko kiristävät housut jalkaan ja mene suihkuun. Kun housut ovat kauttaaltaan märät, pidä niitä päällä jonkin aikaa. Tee esimerkiksi muutama housuja venyttävä kyykky.

Tämän jälkeen farkkujen annetaan kuivua itsestään esimerkiksi pyykkitelineellä. Kuivuttuaan farkkujen olisi tarkoitus istua käyttäjälleen, jos nyt ei täydellisesti, niin mukavammin ainakin!

Niksissä on myös riskinsä, sillä farkkukangas voi venyä myös vääristä paikoista ja aiheuttaa housuihin esimerkiksi polvipussit. Jos kyseessä on housut, jotka muuten jäisivät käyttämättä, ei pienestä riskistä ehkä ole haittaa.

Näin testissä kävi

Kiskon stretch-farkut jalkaani. Ne menevät kyllä ylle, mutta puristavat sen verran, että niissä on vatsan kohdalta epämukava olla. Menen housut ylläni suihkuun ja kastelen ne kokonaan. Ajattelen märkien farkkujen tuntuvan ikäviltä päällä, mutta olo on yllättävän mukava.

Seuraa kuitenkin ongelma: viraaliksi lähteneen TikTok-videon ohjeissa käsketään hengailemaan märissä housuissa jonkin aikaa. Kylpyhuoneeni on todella pieni, mutta en voi siirtyä olohuoneeseen kastelematta vanhaa lautalattiaa. Jään minimaaliseen kylpyhuoneeseen ja teen parhaani: venyttelen, kyykkään ja istun vessanpöntön kannen päällä, johon jää tummansinisistä farkuista värijuovia.

Varttitunnin kuluttua riisun farkut yltäni ja asettelen ne kuivumaan. Seuraavana aamuna farkut ovat edelleen kosteat, joten siirrän ne parvekkeelle auringon lämpöön ja odottelen.

Tulokset: Kun farkut alkavat tuntua kuivilta, vedän ne päälle. Kangas ei ole venynyt aivan samalla tavalla kuin TikTok-hittivideolla, mutta tilaa vyötärölle on tullut lisää!

Polvipusseja housuihin ei ilmaantunut ja farkut näyttävät samalta kuin ennen. Kun olen pitänyt farkkuja päällä hetken, niihin on tuntunut tulevan hieman lisää tilaa. Mitä ihmettä, kikka toimi – voin aivan hyvin käyttää vielä eilen kiristäneitä farkkujani tuntematta oloani epämukavaksi.

Ihmeisiin tämäkään kikka tuskin pystyy. Jos farkut ovat auttamattomasti liian pienet, ne eivät siitä määräänsä isommiksi muutu.

X