Muoti

Unikko-kuosia, metallia ja farkkukangasta – inspiroidu julkkisten kasvomaskityyleistä!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi suosituksen kasvomaskien käytöstä. Kasvomaskin ei tarvitse olla tylsä, vaan sen voi tuunata omaan tyyliin sopivaksi. Kokosimme yhteen julkkisten kasvomaskityylejä, katso kuvat ja inspiroidu!

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Istock

Tyylikästä kasvomaskia ei tarvitse tehdä itse, sillä kasvomaskeja myyvät useat eri yritykset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi suosituksen kasvomaskien käytöstä. Kasvomaskin ei tarvitse olla tylsä, vaan sen voi tuunata omaan tyyliin sopivaksi. Kokosimme yhteen julkkisten kasvomaskityylejä, katso kuvat ja inspiroidu!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on antanut tänään suosituksen kasvomaskien käytöstä. THL suosittelee käyttämään kasvomaskeja toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaskin käytön lisäksi tulee noudattaa turvavälejä, huolehtia käsien pesusta ja yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen alueen koskettelua.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan erityisesti joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja tulosta odotellessa sekä riskialueelta palatessa. Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa.

THL on listannut ohjeet kasvomaskien käyttöön. Kasvomaskeja on paljon erilaisia ja jokainen voi valita itselleen sopivimman.

Kasvomaski voi myös sopia omaan tyyliin

Kasvomaskin ei tarvitse olla tylsä, päinvastoin! Kasvomaskeja löytyy paljon erilaisia ja sen voi myös yhdistää sopimaan asuun. Kasvomaskin tehtävä on ennen kaikkea suojella, mutta sen ulkonäön kanssa voi myös leikitellä, eikä sen tarvitse näyttää tylsältä.

Sekä kotimaiset että ulkomaalaiset julkisuudesta tutut henkilöt ovat näyttäytyneet tyylikkäiden kasvomaskien kanssa. Miltä kuulostaisi kasvomaski Unikko-kuosilla tai yhdistettynä farkkuhameeseen?

Inspiroidu julkkisten kasvomaskien käytöstä

View this post on Instagram

Don’t be an ass, #WearADamnMask

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on

Näyttelijä Charlize Theronin kaunis kukkainen kasvomaski sopii moneen eri asuun.

View this post on Instagram

last night was the opening night of “THE BILLIE EILISH EXPERIENCE” a museum/exhibit curated and designed by me. OPEN ALL WEEKEND IF YOU RSVP’D a room dedicated to each song off my album. 6 or so months ago i came to my team with the idea to basically create a museum for “when we all fall asleep, where do we go?” i wanted to create a space in which i could really show you the way i see things. as well as let you hear the album with a good sound system and in an atmosphere that was exactly what it needed to be without anyone having to pay. i have incredibly intense synesthesia that plays a roll in every aspect of my life and is the reason i create what i create. every room in the space is made for you to experience it the way i do. each room has its own color, temperature, smell, texture, shape, and number… just as everything in my head does. i really still cant believe we made this actually happen.. its thanks to so so so so so many amazing amazing people and @spotify. sometimes i can’t breathe if i think too much about the things that are happening around me. im in love with my life a little, and half the time im terrified ill wake up and it will all be gone. i love you all. thank you for believing in me. mainly, this is just a post thanking everyone for coming and for allowing me to literally let my dreams come to life. i’ll post what each room looks like very soon so if you cant make it to the space you’ll still see it… thank you

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Laulaja Billie Eilish on ottanut kasvomaskit hienosti osaksi tyyliään ja hänet on nähty useasti erilaisten asuihinsa sopivien kasvomaskien kanssa. Kuvan Louis Vuittonin kasvomaski ei ole ainoa merkkimaski, joka laulajan yllä on nähty, vaan esimerkiksi Grammy-gaalassa hänellä oli yllään tumma Guccin kasvomaski.

Laulaja Lady Gaga todistaa, ettei kasvomaskin tarvitse olla tylsä ja se voi olla omaan tyyliin sopiva.

Mikä olisikaan Prinsessa Ruususta Pahatar-elokuvissa näytelleelle Elle Fanningille sopivampi kasvomaski, kuin vaaleanpunainen prinsessamaski.

Tennispelaaja Serena Williams näyttää mallia, miten kasvomaskin voi yhdistää hienosti farkkuhameen kanssa.

Näyttelijä Reese Witherspoonin punavalkoruudullinen maski tuo väriä asuun.

Laulaja Miley Cyrusin kasvomaski ei ehkä sovi kaikkien tyyliin, mutta se todistaa, että kasvomaskin ulkonäön kanssa voi leikitellä.

Kasvomaski kotimaiseen tyyliin

Näyttelijä ja yrittäjä Mia Ehrnroothin tummanharmaa kasvomaski on yksinkertaisen tyylikäs.

View this post on Instagram

Marimekon kesän mallisto be like

A post shared by Tume (@tume) on

Unikko-kuosiin tehty kasvomaski on takuuvarmasti muodikas lisä asuun. Tubettaja Tume on yhdistänyt sen yhteensopivasti Marimekon takkiin.

Tyylitietoisen toimittajan ja kirjailijan Mirva Saukkolan kaunis ja näyttävä kasvomaski on helppo sovittaa yhteen esimerkiksi korvakorujen kanssa.

Kasvomaskien valikoima on laaja

Tyylikästä kasvomaskia ei tarvitse osata tehdä itse. Kotimaisista yrityksistä kasvomaskeja myyvät muun muassa Finlayson, Vimma ja Neulomo.

Kansainvälisistä yrityksistä esimerkiksi verkkokauppa Zalandossa on laaja valikoima erilaisia kasvomaskeja.

X