Muoti

Valikoimme 5 trendikästä pikkujoulutyyliä – ja mikä parasta, ne näyttävät upeilta myös ensi vuonna

Pikkujoulukausi on täällä taas. On siis aika laittaa juhlatamineet ylle ja suunnata illanviettoon. Kokosimme tärpit loppuvuoden säihkyvimpään sesonkiin.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock

Pikkujoulutyylissä saa olla säihkettä ja väriä.

Pikkujoulukausi on täällä taas. On siis aika laittaa juhlatamineet ylle ja suunnata illanviettoon. Kokosimme tärpit loppuvuoden säihkyvimpään sesonkiin.

1. Jotain punaista

Punainen on paitsi tämän sesongin hittiväri myös ajankohtainen sävy joka joulu. Pikkujoulukauteen punainen sopiikin erinomaisesti, joten värin kanssa ei ole syytä arastella: pue surutta punaista punaiselle tai räväytä kokonaan saman punaisella asulla.

Jos värit eivät ole sinun juttusi, myös mustan ystävälle on iloisia uutisia. Kokomusta asu on paitsi klassinen nyt myös trendikäs valinta. Yhdistele erilaisia materiaaleja ja pintoja, jotta lopputulos on kiinnostava.

Mestarit-kiertueen tähdet näyttävät, että kokomustiin asuihin saa näyttävyyttä eri materiaaleja yhdistelemällä. Samat tyylit voisi hyvin pukea myös pikkujouluihin!

2. Jotain säihkyvää

Kun kaamos painaa päälle, on asujen syytä loistaa sitäkin kirkkaammin. Kaikenlainen kimaltelu onkin pikkujoulukaudella ehdottomasti suositeltavaa, joten anna mennä, ja säihky rohkeasti!

Myös paljetit kimaltelevat nyt useissa eri väreissä. Vaikuttaja Hanna Tikander näyttää upealta Barbie-henkisessä paljettimekossaan.

Hillitympää loistetta löytyy esimerkiksi neulemekoista, joiden neulosmateriaaleihin voi piilottaa kaunista kimallusta.

Jos kaipaat tyylisi luksuksen tuntua, valitse asuun kultaa tai mattakultaa. Vain elämää -ohjelmassa loistavan Jannan asu on simppeli mutta näyttävä.

3. Asusta jalokivien sävyillä

Tummat ja rikkaat jalokivien sävyt ovat nyt suosiossa. Mieti vaikka smaragdin, rubiinin tai safiirin upeaa loistoa. Tummanvihreä korostaa tyrmäävästi kupariin taittavia hiuksia, jotka ovat tällä hetkellä pinnalla.

Tummasävyistä vihreää ja sinistä sekä burgundia nähdään tällä hetkellä etenkin asusteissa, kuten laukuissa ja kengissä. Värejä voi rohkeasti yhdistellä keskenään tai käyttää mustan asun hillittynä piristeenä. Rohkeimmat valitsevat näistä sävyistä myös juhlavaatteet.

4. Juhlavat materiaalit

Sametti, satiini ja sifonki ovat juhlavia materiaaleja, jotka sopivat hyvin loppuvuoden juhlakauteen. Paitsi että ne tuntuvat ihanalta iholla, ne myös näyttävät takuulla tyylikkäältä.

Tällä hetkellä mekoissa suositaan kauniisti laskeutuvia materiaaleja sekä juhlavia pliseerauksia. Mekkojen mallit korostavat kauniisti vyötäröä, mutta toisaalta nähdään myös paljon A-linjaisia mekkomalleja.

Pliseraattua kangasta nähdään sekä mekoissa että hameissa.

Kaula-aukot mekoissa ja puseroissa saavat puolestaan olla nyt todella avaria.

Tai vastapainoksi varsin korkeita.

Hameissa imitaationahka on suosiossa. Yhdistä midi- tai minimittainen hame juhlavaan puseroon tai pue näyttävät korvakorut kuten vaikuttaja Jenni Rotonen tekee.

Juhlavia materiaaleja ja yksityiskohtia suositaan nyt myös puseroissa ja topeissa. Esimerkiksi röyhelöt, rusetit ja kimalteet tekevät puserosta juhlavan, mutta toimivat arkisemmankin alaosan seurana.

5. Korvaa mekko hulmuavilla housuilla

Mekko tai juhlava hame on varma valinta juhliin, mutta joskus kaipaamme vaihtelua. Jos helmat kyllästyttävät, valitse leveät lahkeet!

Pikkujoulukauden trendikkäimmät housut on valmistettu sametista. Samettihousut ovat rennot mutta juhlavat, ja ne myös lämmittävät talven viimassa. Samettisten housujen vaihtoehdoksi nousevat kevyet sifonkiset housut, joiden leveät ja hulmuavat lahkeet menevät melkein hameesta.

Jutussa on käytetty lähteenä myös Prisman marketmuodin trendikatsausta.

X