Viihde

Sohvaperunat saa taas uusia kasvoja! Nämä Sohvis-tähdet löytyvät Instagramista

Fanitatko Sohvaperunoita? Listasimme Sohvaperunoiden Instagram-tilit, jotta voit seurata heitä myös siellä. Parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla moneen kertaan palkittuun Sohvaperunat-sarjaan saadaan nyt uutta Sohvis-poppoota.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: YLE

”Joka ilta miljoonat suomalaiset katsovat televisiota kotisohvallaan – mutta mitä jos televisio katselisikin meitä: mitä se näkisi?”

Näin alkaa Ylen palkittu Sohvaperunat-sarja, jossa selviää, mitä mieltä suomalaiset oikeasti olivat viikon televisiotarjonnasta.

Sohvaperunoiden 12. kaudelle mukaan liittyy kaksi uutta sohvaperunakokoonpanoa, joten kotisohvilla tullaan kuulemaan myös uusia näkemyksiä ja epäilemättä kuolemattomia kommentteja televisiotarjonnasta. Mukana tällä kaudella on yhteensä 21 eri sohvaperunapoppoota.

Uudet Sohvaperuna-ystävykset: Mari ja Kati, Kajaani

Mari ja Kati

Mari ja Kati.

Mari ja Kati ystävystyivät jo alle kouluikäisinä ja sanovat jo tuolloin solmineensa symbioosimaisen ”paita ja peppu”-ystävyyssuhteen. Sohvan ympärillä saattaa ehkä häärätä välillä joku Katin kolmesta kissasta tai neljästä koirasta, mutta Katin kolmea hevosta tuskin olohuoneessa nähdään.

Sinikka ja Kaarina, Oulu

Sinikka ja Kaarina.

Sinikka ja Kaarina.

Sinikka ja Kaarina ovat viettäneet jo ystävyytensä 60-vuotisjuhlaakin. Eläköityminen on antanut rutkasti aikaa television katseluun, ja kaksikko pitää toisiinsa tiiviisti yhteyttä pitämällä puhelimet kuumina. Kummallakin on tv-seurana oma kissa.

Sohvalla nähdään tuttujakin – seuraa heitä myös Instagramissa!

Kaikki 12. kauden osallistujat listataan tässä jutussa: Ikävä jo nyt, Iida ja Nelli! Kolme konkariparia on poissa Sohvaperunoiden 12. kaudelta – yksi kaksikko tekee paluun

Seuraatko Sohvis-tähtiä myös Instagramissa? Listasimme heidän henkilökohtaiset Instagram-tilinsä, jotta voit fanittaa heitä sielläkin!

Ystävät Tanja ja Sannis & Ruusa, Nousiainen

Sohvaperunat Tanja ja Sannis

Sohvaperunat Tanja ja Sannis rakastavat kutoa villasukkia ja kauhistella televisiotarjontaa.

Ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa 15 vuotta. He kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluu esimerkiksi mummoilu ja kotoilu. Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkivät myös Sanniksen englanninbulldoggi Elviira ja napolinmastiffi Väinö. Lisää ruuhkaa sohvalle tuo myös Sanniksen kahdeksan kuukauden ikäinen Ruusa-tytär.

Sohvis-Sannamarin Instagram: @pehtooritar

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sannis (@pehtooritar) jakama julkaisu

Sohvis-Tanjan Instagram-tili (yksityinen) ja Twitter-tili:

Marsumies Jussi-Pekka ”JP” ja Jarno, Turku

Sohvaperunat Jarno ja marsumies JP.

Sohvaperunat Jarno ja marsumies JP.

Sohvaperunoiden filosofinen marsumies Jussi-Pekka eli JP ja naapurinmies Jarno ovat aikanaan tutustuneet yhteisen teatteriharrastuksen kautta ja ovat sen jälkeen tehneet yhteisiä projekteja jo yli 12 vuoden ajan. Jarno työskentelee puolustusvoimilla ja JP yhteisöpedagogina. Lennokas kaksikko saa varmasti aikaiseksi hyväntahtoista keskustelua ja väittelyä aiheesta kuin aiheesta.

Sohvaperunat-Jussi-Pekan Instagramtili: @jussimarsu

Sohvis-Jarnon Instagram-tili: @jarkki

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön JARNO KUIVALA (@jarkki) jakama julkaisu

Pinja ja Sanna, Helsinki

Sohvaperunat Sanna ja Pinja Instagramissa

Ystävykset Sanna ja Pinja laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Ystävykset Pinja ja Sanna ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia Helsingistä. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä, ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin.

Sohvaperunoiden Pinjan ja Sannan yhteinen Instagram-tili: @sannapinja

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sanna & Pinja (@sannapinja) jakama julkaisu

Laura, Ville, Akseli & Aamos, Turku

Sohvaperunat Laura ja Ville

Sohvaperunat Laura ja Ville antavat tunteiden näkyä ja kuulua Sohvis-sarjassa.

Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, 10-vuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään.

Sohvaperunat-Lauran Instagram-tili: @laurailonaliininen

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Laura Mononen (@laurailonaliininen) jakama julkaisu

Sohvaperunat-Villen Instagram-tili: @ville_mononen

Linda ja Jani sekä heidän poikansa Daniel ja Samuel, Oulu

Sohvaperunat Jani ja Linda

Samuel ja Jani katsovat televisiota ja keskustelevat.

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille. Oulun kotikatsomossa nähdään välillä myös pariskunnan vauhdikkaat 7- ja 10-vuotiaat pojat Samuel ja Daniel.

Sohvaperunat-Lindan Instagram-tili: @lindaniskala

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Linda Niskala (@lindaniskala) jakama julkaisu

Sohvis-Janin Instagram-tili: @jani_niskala

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jani Niskala (@jani_niskala) jakama julkaisu

Mika ja Omar, Espoo

Sohvaperunat Omar ja Mika

Mika ja Omar ovat sympaattinen duo, joka täydentää toisiaan sopivasti

27-vuotiaat kaverukset ovat tunteneet toisensa muutaman vuoden ajan ja ovat alun perin tutustuneet töissä. Omar työskentelee tarjoilijana ja Mika on kokki. Omar on muuttanut 3-vuotiaana Irakista Suomen villiin länteen Lahteen ja päätynyt monien Etelä-Suomen kaupunkien kautta pysyvämmin Espooseen. Omar ei aina yhdistä nimiä ja kasvoja ja Mika saa tästä naurun aihetta. Omarilla on myös herkkä puoli, joka tulee esiin ainakin vaimon kanssa romanttisilla deiteillä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sohvaperunat (@sohvaperunattv) jakama julkaisu

Ystävät  Iris ja Monna, Helsinki

Sohvaperunat Iris ja Monna

Nokkelesanaiset Iris ja Monna rakastavat musiikkiohjelmia.

Iris ja Monna ovat Helsingissä asuvat ystävykset. Yhdessä he käyvät lounailla, sauvakävelyillä, pilateksessa ja kulttuuririennoissa. Sanavalmiit, kulttuuria rakastavat leidit ovat enemmän asiaohjelmien ystäviä, mutta Iris myöntää katselevansa myös ”Alasti alttarille” -tyyppisiä ohjelmia, joista Monna taas ei niin välitä. Musiikki on erityisen lähellä molempien sydäntä. Yhdessä katsottaviin ohjelmiin kuuluvatkin erityisesti isot musiikkiohjelmat sekä Euroviisut.

Mici ja Maicci, Oulu

Sohvaperunat Mici ja Maicci

Sohvaperunat Mici ja Maicci ovat tunnettuja naurustaan.

Oululaiset Mici ja Maicci harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia. Tämä mainio pari löytää kaikesta huumoria ja Maicin nauru saa Micinkin hytkymään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sohvaperunat (@sohvaperunattv) jakama julkaisu

Jorma ja Soile, Rovaniemi

Sohvaperunat Jorma ja Soile

Sohvaperunat-Soilen ilmeet kertovat kaiken.

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä itsetehtyjen herkkujen ympäröimänä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, eivätkä Soilen ilmeet jätä naisen mielipiteitä epäselviksi. Jorma ei vakuutu läheskään kaikista ohjelmista, mutta hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti kissaa kiusaten ja heitellen välillä lisää löylyä Soilen jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.

Vuonna 2019 alun perin julkaistu juttu on päivitetty 12. kauden osallistujilla 1.10.2021.

Lähde: Yle, Instagram, Twitter

X