Reseptit

Aasialainen naudanlihavokki

Naudan fileepihveistä syntyy nopeasti maistuva aasialaishenkinen naudanlihavokki.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g (300 g) naudan ulkofileepihviä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

maustekastike:

  • puolikas punasipuli
  • puolikas punainen chili
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1 tl kalakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 125 g täysjyvänuudeleita
  • 5 rkl cashewpähkinöitä
  • 150 g sokeriherneitä
  • puolikas punainen chili
  • 3 rkl tuoretta hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Hiero pihvien pintaan öljy ja nosta pihvit kuumalle pannulle. Anna pihvien paistua rauhassa, kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä noin kaksi minuuttia. Nosta pihvit esilämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja rouhitulla  mustapippurilla. Peitä vuoka foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

2. Valmista maustekastike. Nosta tehosekoittimeen kaikki maustekastikkeen ainekset ja aja tasaiseksi.

3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella. rouhi cashewpähkinät ja paahda kuivalla pannulla. Siirrä syrjään. Huuhtele sokeriherneet ja viipaloi chili. Vokkaa nuudelit, sokeriherneet ja chilit nopeasti pannulla ja sekoita joukkoon rouhitut pähkinät ja mausteseos. ripottele lopuksi pinnalle hienonnettu korianteri.

4. Viipaloi pihvit ja annostele nuudeliseos tarjoilukulhoihin. Nosta pinnalle pihviviipaleita. Tarjoa heti.

X