Affogato
Affogato eli italialainen jäätelökahvi syntyy helpoimillaan kahdesta aineesta: jäätelöstä ja espressosta. Tässä lisänä on myös mantelia ja kanelia.
Ainekset
Affogato
- 5 dl kuumaa espressojuomaa
- 1/2 l vaniljajäätelöä
- 1 dl mantelilastuja
- kanelia
Valmistusohje
1. Paahda mantelilastut vaaleanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
2. Pyöräytä jäätelöpallot valmiiksi pakastimeen ja peitä kelmulla. Jaa jäätelö pieniin laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada päälle kuuma espresso. Viimeistele annokset mantelilastuilla ja ripauksella kanelia. Tarjoa heti.
Vinkki! Mausta affogato halutessasi lorauksella manteli- tai kahvilikööriä.
Lue myös: Suklaa-jäätelökakku
Lue myös Kotiliesi.fi: Suklaa-mokkabrûlée
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous