Reseptit

Affogato

Affogato eli italialainen jäätelökahvi syntyy helpoimillaan kahdesta aineesta: jäätelöstä ja espressosta. Tässä lisänä on myös mantelia ja kanelia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Affogato

  • 5 dl kuumaa espressojuomaa
  • 1/2 l vaniljajäätelöä
  • 1 dl mantelilastuja
  • kanelia

Valmistusohje

1. Paahda mantelilastut vaaleanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.

2. Pyöräytä jäätelöpallot valmiiksi pakastimeen ja peitä kelmulla. Jaa jäätelö pieniin laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada päälle kuuma espresso. Viimeistele annokset mantelilastuilla ja ripauksella kanelia. Tarjoa heti.

Vinkki! Mausta affogato halutessasi lorauksella manteli- tai kahvilikööriä.

Lue myös: Suklaa-jäätelökakku

Lue myös Kotiliesi.fi: Suklaa-mokkabrûlée

X