900763-raakasuklaa_2048x1365.jpg
Reseptit

Appelsiini-aprikoosi raakasuklaa

Itse tehty appelsiini-aprikoosiraakasuklaa on trendiruokien herkkupala. Raakasuklaa on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Coloubox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kaakaovoita raastettuna
  • 3 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 dl raakaa kaakaojauhetta
  • 0.5 dl riisinlesejauhetta
  • 0.5 dl lucuma-jauhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl puolikuivattuja aprikooseja
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1/2 luomuappelsiinin mehu
  • 1 rkl vaniljajauhetta
  • ripaus ripaus sormisuolaa
  • (loraus appelsiininkukkavettä)
  • 1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

 

1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, varo kuumentamasta yli 40 asteen. Kun rasvat ovat täysin nestemäisiä, sekoita joukkoon hunaja. Lisää seokseen kaakao-, riisinlese- ja lucumajauhe sekä rusinat, appelsiininkuori ja -mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

2. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan tai -pellille ja nosta jääkaappiin muutamaksi minuutiksi jähmettymään.

3. Rouhi cashewpähkinät karkeaksi ja ripottele hieman jähmettyneen suklaan pinnalle. Suklaa jähmettyy pakkasessa muutamassa minuutissa, jääkaapissa parissa tunnissa.

Resepti: Jutta Ruonansuu

X