Reseptit 25.3.2013

Appelsiini-aprikoosi raakasuklaa

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Coloubox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

2 dl kaakaovoita raastettuna
3 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl hunajaa
1 dl raakaa kaakaojauhetta
0.5 dl riisinlesejauhetta
0.5 dl lucuma-jauhetta
1 dl rusinoita
1 dl puolikuivattuja aprikooseja
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 luomuappelsiinin mehu
1 rkl vaniljajauhetta
ripaus ripaus sormisuolaa
(loraus appelsiininkukkavettä)
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Itse tehty appelsiini-aprikoosi raakasuklaa on trendiruokien herkkupala. Raakasuklaa on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa yön yli.

1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, varo kuumentamasta yli 40 asteen. Kun rasvat ovat täysin nestemäisiä, sekoita joukkoon hunaja. Lisää seokseen kaakao-, riisinlese- ja lucumajauhe sekä rusinat, appelsiininkuori ja -mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

2. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan tai -pellille ja nosta jääkaappiin muutamaksi minuutiksi jähmettymään.

3. Rouhi cashewpähkinät karkeaksi ja ripottele hieman jähmettyneen suklaan pinnalle. Suklaa jähmettyy pakkasessa muutamassa minuutissa, jääkaapissa parissa tunnissa.

Resepti: Jutta Ruonansuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi