Appelsiini-fetasalaatti
Appelsiini-fetasalaatti on yhtä aikaa makea, kirpeä, rapea ja suolainen. Salaattifenkoli kannattaa viipaloida mahdollisimman ohueksi esimerkiksi mandoliinilla. Raikkaan appelsiinisalaatin maun viimeistelee seesaminsiemenöljystä ja sitruunamehusta sekoitettu vinaigrette.
Ainekset
Appelsiini-fetasalaatti
- 2 appelsiinia
- 1 fenkoli
- 10 kuivattua pehmeää viikunaa
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 150 g fetajuustoa
- 1/2 dl hienonnettua tuoretta oreganoa
Seesamivinaigrette
- 1/2 dl seesamiöljyä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 rkl balsamicoa
- 1-2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Appelsiini-fetasalaatti tehdään helposti näin:
1. Leikkaa appelsiinit veitsellä kuorettomiksi ja kalvottomiksi. Viipaloi ohuiksi ja levitä tarjoiluvadille. Halkaise fenkoli, huuhtele ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Paloittele viikunat. Lisää fenkolit ja viikunat appelsiinien joukkoon.
2. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää salaattiin pähkinät, murusteltu fetajuusto ja hienonnettu oregano.
3. Sekoita vinaigretten ainekset esimerkiksi kannellisessa purkissa ravistelemalla sekaisin ja kaada salaatin joukkoon.
Katso myös: Appelsiini tuo talveen häivähdyksen aurinkoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiini tuo väriä lautaselle – katso maukkaat ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous