Appelsiini-sitruunakiisseli ja ja mascarpone-marenkikerma
Mascarpone-marenkikerma aateloi appelsiini-sitruunakiisselin juhlajälkiruoaksi.
Ainekset
- 0.5 l appelsiinimehua
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl sokeria
- 1.5 rkl perunajauhoja
- 1 kananmuna
- 100 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 4 marenkia
Valmistusohje
1. Vispilöi kattilassa appelsiinimehu, sitruunan mehu ja raastettu kuori, sokeri, perunajauhot ja kananmuna. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan huolellisesti vispilöiden.
Kun kiisseli pulpahtaa kerran kaksi, nosta kattila liedeltä.
2. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
3. Vatkaa mascarpone ja kerma notkeaksi seokseksi. Mausta sokerilla ja murenna joukkoon marengit.
4. Jaa appelsiini-sitruunakiisseli jälkiruokamaljoihin ja lusikoi pinnalle mascarpone-marenkikermaa.
Katso myös:
Helppo sitruunakiisseli
Kevyt sitruunakiisseli
Kotiliesi.fi: Porkkana-appelsiinikiisseli
Kommentit
Aivan liian sitruunaista ja kitkerää. Maku vain vahvistui hetken seisomisen jälkeen. Ehkä ilman sitruunan kuorta olisi ollut parempi. Mascarponemarenkinkerma oli hyvää. Marengit kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Aivan liian sitruunaista ja kitkerää. Maku vain vahvistui hetken seisomisen jälkeen. Ehkä ilman sitruunan kuorta olisi ollut parempi. Mascarponemarenkinkerma oli hyvää. Marengit kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous