Reseptit

Appelsiiniletut ja suklaakastike

Appelsiiniletut suklaakastikkeen kera luovat harmonisen makumaailman. Tästä eivät lettukestit parane!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kananmuna
  • 2½ dl maitoa
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • ½ tl raastettua appelsiininkuorta
  • 1 rkl sulatettua voita

Kastike

  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 75 g tummaa suklaata
  • nokare voita

Valmistusohje

Appelsiinilla maustetut letut ja lämmin suklaakastike on lyömätön makupari, joka ei pahastu, vaikka seuraan lyöttäytyisi myös vaniljajäätelö.

1. Riko muna kulhoon, lisää maito ja vatkaa sekaan jauhot. Mausta taikina suolalla, sokerilla ja raastetulla appelsiininkuorella.

2. Anna taikinan turvota jonkin aikaa ja paista se sitten pieniksi letuiksi.

3. Mittaa kastiketta varten kaakaojauhe, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä muutamia minuutteja, lisää paloiteltu suklaa ja nokare voita. Sekoita kastike tasaiseksi ja tarjoa lämpimänä lettujen kanssa.

Katso myös:

Crêpes suzette eli appelsiiniletut, Ruoka.fi

Appelsiiniletut, Ruoka.fi

Appelsiiniohukaiset, Kotiliesi.fi

X