Reseptit

Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on klassikkoleivonnainen vuosikymmenten takaa. Jos haluat kakkuun vaaleanruskean kuorrutteen, jätä kaakao pois. Kakun voi paistaa joko reikävuoassa tai kuvan kakun tapaan pitkulaisessa kakkuvuoassa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Arabialainen maustekakku

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss (75 g) mantelijauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrutus

  • 75 g voita
  • 1 tl kanelia
  • (2 rkl tummaa kaakaojauhetta)
  • 1/2 dl kylmää kahvia
  • n. 4 dl tomusokeria
  • (strösseleitä)
  • (tähtianiksia)

Valmistusohje

Arabialainen maustekakku leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Kääntele sekaan lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

3. Kaada taikina voideltuun noin 1,8 litran vetoiseen rengas- tai leipävuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys kakun keskeltä. Anna jäähtyä haaleaksi ennen kumoamista. Tähän asti voit tehdä kakun hyvissä ajoin ennen joulua.

4. Sulata voi kuorrutusta varten. Lisää muut aineet. Jätä kaakao pois, jos haluat vaalean kuorrutteen.

5. Koristele arabialainen maustekakku esimerkiksi strösseleillä ja tähtianiksilla.

Vinkki: Kokeile myös suklaa-maustekakkua.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan gluteeniton maustekakku glögisiirapilla

X