Reseptit

Suklaa-maustekakku

14.12.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Maustekakku tuo mieleen lämpimän tuulahduksen mummolan kahvikekkereistä. Muuntautumiskykyisen maustekakun voi maustaa monin tavoin ja kuorruttaa unelmaksi. Tässä maustekakku saa säväyksen suklaasta.

Ainekset

Suklaa-maustekakku:

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1 1/2 dl kermaa

Koristeluun:

sulatettua suklaata
nonparelleja

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä piparkakkumauste.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen varovasti vatkaten.

4. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoseosta ja kermaa.

5. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Tasoita pinta kevyesti lusikalla.

6. Paista kakkua 180-200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä se foliolla. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

7. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle sulatettua suklaata ja viimeistele nonparelleilla.

8. Tarjoa maustekakku hyvän kahvin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme