Reseptit

Suklaa-maustekakku

Maustekakku tuo mieleen lämpimän tuulahduksen mummolan kahvikekkereistä. Muuntautumiskykyisen maustekakun voi maustaa monin tavoin ja kuorruttaa unelmaksi. Tässä maustekakku saa säväyksen suklaasta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaa-maustekakku:

  • 250 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 1/2 dl kermaa

Koristeluun:

  • sulatettua suklaata
  • nonparelleja

Valmistusohje

Suklaa-maustekakku leivotaan helposti näin:

1. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä piparkakkumauste.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen varovasti vatkaten.

4. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoseosta ja kermaa.

5. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Tasoita pinta kevyesti lusikalla.

6. Paista kakkua 180-200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä se foliolla. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

7. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle sulatettua suklaata ja viimeistele nonparelleilla.

8. Tarjoa suklaa-maustekakku esimerkiksi espresso macciaton kanssa.

Vinkki: Katso lisää jouluisia kakkuideoita parhaat joululeivonnaiset koosteestamme.

Lue myös Kotiliesi.fi: Veronican viskikakku on todellinen makupommi – katso ohje, jolla Stockmannin legendaarinen kotitalousopettaja on leiponut lahjakakut vuosikymmenten ajan 

X