Reseptit

Avokado-tonnikala-fetapasta

Avokado-tonnikala-fetapasta on suositun avokadopastan ruokaisampi versio. Makua tuovat niin tilli, kaprikset kuin chilikin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-tonnikala-fetapasta

  • 400 g spagettia
  • 1 prk tonnikalaa vedessä
  • 2 avokadoa
  • 1 limetinmehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl kapriksia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 100 g fetajuustoa muruina

Valmistusohje

Avokado-tonnikala-fetapasta tehdään helposti näin:

1. Laita liedelle kiehumaan iso kattilallinen vettä ja mausta se suolalla.

2. Keitä pasta napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Valuta tonnikala.

4. Puolita avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha isoon kulhoon ja murskaa se haarukalla.

5. Lisää kulhoon kaikki muut ainekset, fetaa lukuun ottamatta, ja kääntele ne kevyesti sekaisin. Tarkista maku.

6. Valuta kuuma pasta lävikössä ja kaada pasta avokadoseoksen joukkoon. Kääntele maut sekaisin ja kaada pasta tarjoiluastiaan. Ripottele päälle fetamuru ja tarjoa avokado-tonnikala-fetapasta heti.

Katso myösGrillifeta on superhelppo kesäherkku! Katso myös 7 muuta suosikkireseptiä fetasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunifetapasta on uusi hittiresepti, joka leviää somessa – ”Täysin sekopäistä”, sanoo pastan kehittäjä sivuillaan

X