Avokadoleivokset
Alkupalaksi pieniä avokadoleivoksia ja juomaksi kuplivaa greippi-porkkanajuomaa.
Ainekset
- 8 kpl maukasta ruisleipää (esim. Saaristolaislimppua tai Realia)
- 2 kypsää avokadoa
- 3 rkl jogurttia tai ranskankermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa, pippuria
- 2 liivatelehteä
Koristeeksi:
- pinjansiemeniä
Valmistusohje
1.Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
2. Soseuta avokadot sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
3. Lisää jogurtti tai ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.
4. Liuota liivatelehdet tulikuumaan vesitilkkaan ja lisää avokadoseokseen.
5. Levitä avokadosose 4–6:lle leipäviipaleelle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
6. Leikkaa leivät joko kolmioksi tai tee leivistä pyöreitä pienellä öljytyllä muotilla.
7. Koristele leivät kuivalla pannulla paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa leivosten kanssa greippi-porkkanajuomaa.
Lisää alkuruokia avokadosta:
Kotiliesi.fi: Raikas avokadosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous