Reseptit

Lohi-avokadopalat

Avokadosta ja kylmäsavu-lohesta syntyvät maailman nopeimmat ja herkuimmat alkupalat, joiden kanssa sopii lasillinen kuohuvaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso tai 2 pientä avokadoa
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 tuore vihreä chilipalko
  • 3 rkl hienonnettua korianteria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Lisäksi

  • n. 12 kpl pieniä ruisnappeja
  • 100 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Koverra avokadojen hedelmäliha kulhoon, ja murskaa se haarukalla tahnaksi.

2. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori, hienonnettu chili, korianteri, oliiviöljy sekä suola, mustapippuri ja hunaja. Tarkista maku.

3. Levitä ruisnapeille avokadotahnaa ja asettele päälle lohipalat. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.

4. Tarjoile alkupalana vaikkapa kuohuviinin kera.

Katso myös:
Kylmäsavulohi-kurkkurullat, Ruoka.fi
Lohipastrami, Ruoka.fi
Lohikääröt, Kotiliesi.fi

X