Reseptit

Avokadolla ja kylmäsavulohella täytetyt kolmioleivät

Pienet avokadolla ja kylmäsavulohella täytetyt kolmioleivät maistuvat punaviinipohjaisen glögin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 viipaletta paahtoleipää
  • voita
  • 1 iso avokado
  • 1 rkl majoneesia
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • 4 viipaletta kylmäsavulohta tai -kinkkua
  • paahdettua sipulia

Valmistusohje

 

1. Voitele leivät kevyesti voilla. Murskaa avokado haarukalla, lisää majoneesi ja mausteet. Silppua lohi tai kinkku. Jaa avokadoseos kahden tai kolmen leivän päälle, ripottele päälle liha- tai kalasilppu. Paina päälle päällystämättömät leipäviipaleet.
2. Poista leivistä halutessasi kuoret ja leikkaa leivät sahateräisellä veitsellä isoiksi tai pieniksi kolmioksi. Ripottele yhdelle leikkauspinnalle paahdettua sipulia.

Katso myös:

Avokado-tofuleivät

Lohi-wasabivoileivät

Kylmäsavulohileivät

Kotiliesi.fi: Kylmäsavulohileivät

X