Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi
Bagelit sopivat ihanasti brunssille graavilohen ja tuorejuuston kera. Aseta raaka-aineet tarjottimelle, josta jokainen saa koota omanlaisensa lohibagelin.
Ainekset
Sitruunamarinoitu graavilohi
- 400 g graavilohta
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl mustapippuria
Tuorejuusto
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
- 8-12 bagelia tai suolaista rinkeliä
- 1 punasipuli suikaleina
- 1 pieni prk kapriksia
- 1/2 kurkku ohuina viipaleina
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi tehdään helposti näin:
1. Leikkaa graavilohi ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne vadille. Sekoita sitruunamehu ja raastettu kuori, oliiviöljy ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi. Valele lohiviipaleet seoksella.
2. Sekoita tuorejuuston joukkoon ruohosipuli ja sitruunamehu, mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lusikoi tuorejuusto kauniiseen kulhoon ja nosta se vadille.
3. Lisää vadille myös paahdetut bagelit tai hieman lämmitetyt rinkelit, punasipulisuikaleet, kaprikset, kurkkuviipaleet ja rucola.
4. Nosta vati pöytään ja jokainen saa koota oman näköisensä lohibagelin.
Katso myös: Bagelit
Katso myös Kotiliesi.fi: Paras bagel eli vesirinkeli valmistuu helposti – näillä vinkeillä leivot parhaat bagelit!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous