Reseptit

Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi

Bagelit sopivat ihanasti brunssille graavilohen ja tuorejuuston kera. Aseta raaka-aineet tarjottimelle, josta jokainen saa koota omanlaisensa lohibagelin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunamarinoitu graavilohi

  • 400 g graavilohta
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl mustapippuria

Tuorejuusto

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

  • 8-12 bagelia tai suolaista rinkeliä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 pieni prk kapriksia
  • 1/2 kurkku ohuina viipaleina
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi tehdään helposti näin:

1. Leikkaa graavilohi ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne vadille. Sekoita sitruunamehu ja raastettu kuori, oliiviöljy ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi. Valele lohiviipaleet seoksella.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon ruohosipuli ja sitruunamehu, mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Lusikoi tuorejuusto kauniiseen kulhoon ja nosta se vadille.

3. Lisää vadille myös paahdetut bagelit tai hieman lämmitetyt rinkelit, punasipulisuikaleet, kaprikset, kurkkuviipaleet ja rucola.

4. Nosta vati pöytään ja jokainen saa koota oman näköisensä lohibagelin.

Katso myös: Bagelit

Katso myös Kotiliesi.fi: Paras bagel eli vesirinkeli valmistuu helposti – näillä vinkeillä leivot parhaat bagelit!

X