Reseptit

Banaanikakku

Jos kotoa löytyy pari kolme ylikypsää banaania, upota ne mehevän mausteiseen kakkuun. Banaanikakku on parasta, kun se on saanut tekeytyä päivän pari folion sisällä.
Teksti: Hanna Sumari Kuvat: Sampo Korhonen ja Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl kidesokeria
  • 150 g muscovado-tai fariinisokeria
  • 150 g sulatettua voita
  • 1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2-3 hyvin kypsää banaania
  • 2 dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Banaanikakku eli banaanileipä valmistuu näin helposti.

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovaisesti sekoittaen.

2. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Hienonna pähkinät ja sekoita ne taikinaan viimeiseksi.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista banaanikakku 175-asteisen uunin keskiosassa, Kakku on kypsä noin tunnissa. Voit kokeilla paiston aikana kakun kypsyyttä puutikulla. Jos taikina tarttuu tikkuun, on kakku vielä raaka. Tarjoa banaanikakku hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka:  Gluteeniton banaanileipä, pehmeät banaanipannarit + 6 muuta mehevää ideaa, joihin tummuneet banaanit voi hyödyntää

X