Reseptit

Banaanikakku

7.8.2018 Teksti: Hanna Sumari Kuvat: Sampo Korhonen ja Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Jos kotoa löytyy pari kolme ylikypsää banaania, upota ne mehevän mausteiseen kakkuun. Banaanikakku on parasta, kun se on saanut tekeytyä päivän pari folion sisällä.

Ainekset

3 kananmunaa
1 1/2 dl kidesokeria
150 g muscovado-tai fariinisokeria
150 g sulatettua voita
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2-3 hyvin kypsää banaania
2 dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovaisesti sekoittaen.

2. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Hienonna pähkinät ja sekoita ne taikinaan viimeiseksi.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskiosassa noin tunti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme