
Banaanileipä padassa
Ainekset
Banaanileipä padassa
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1/2-1 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
- 1/2-1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä paloina
- 1 dl rusinoita tai hedelmäsekoitusta
- 3 (350 g) kypsää banaania
- 1 dl (100 g) rypsiöljyä, margariini- tai voisulaa
- 1 dl piimää, kermaviiliä tai paksua jogurttia
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Banaanileipä padassa leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa pata (n. 2 l) tai uunivuoka kostealla leivinpaperilla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuori, pilko ja muussaa 3 banaania haarukalla soseeksi omassa kulhossaan, lisää joukkoon öljy tai sulatettu rasva, neste, sooda ja munat. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pataan tai vuokaan, noin 1/2–3/4 täyteen. Lisää pinnalle koristeeksi banaania ja pähkinöitä.
3. Paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ilman kantta. Ota leipä uunista, laita kansi päälle ja anna jälkikypsyä 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Ohje on Arja Elina Laineen Leipojan keittiössä -kirjasta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous