Reseptit

Banaanileipä padassa

Banaanileipä padassa leivotaan Arja Elina Laineen ohjeella. Se on supermehevä ja sopivan mausteinen herkku. Leipä säilyy hyvänä jääkaapissa peitettynä kypsennysastiassa noin viikon. Taikinan voi myös paistaa isoiksi muffineiksi ja viimeistellä ne ennen paistoa suklaapaloilla.

Teksti:
Arja Elina Laine/Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaanileipä padassa

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1/2-1 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä paloina
  • 1 dl rusinoita tai hedelmäsekoitusta
  • 3 (350 g) kypsää banaania
  • 1 dl (100 g) rypsiöljyä, margariini- tai voisulaa
  • 1 dl piimää, kermaviiliä tai paksua jogurttia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Banaanileipä padassa leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa pata (n. 2 l) tai uunivuoka kostealla leivinpaperilla.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuori, pilko ja muussaa 3 banaania haarukalla soseeksi omassa kulhossaan, lisää joukkoon öljy tai sulatettu rasva, neste, sooda ja munat. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pataan tai vuokaan, noin 1/2–3/4 täyteen. Lisää pinnalle koristeeksi banaania ja pähkinöitä.

3. Paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ilman kantta. Ota leipä uunista, laita kansi päälle ja anna jälkikypsyä 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Ohje on Arja Elina Laineen Leipojan keittiössä -kirjasta.

Katso myös: Gluteeniton banaanileipä, pehmeät banaanipannarit + 6 muuta mehevää ideaa, joihin tummuneet banaanit voi hyödyntää

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin

X