Banaanileipä padassa
Banaanileipä padassa leivotaan Arja Elina Laineen ohjeella. Se on supermehevä ja sopivan mausteinen herkku. Leipä säilyy hyvänä jääkaapissa peitettynä kypsennysastiassa noin viikon. Taikinan voi myös paistaa isoiksi muffineiksi ja viimeistellä ne ennen paistoa suklaapaloilla.
Ainekset
Banaanileipä padassa
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1/2-1 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
- 1/2-1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä paloina
- 1 dl rusinoita tai hedelmäsekoitusta
- 3 (350 g) kypsää banaania
- 1 dl (100 g) rypsiöljyä, margariini- tai voisulaa
- 1 dl piimää, kermaviiliä tai paksua jogurttia
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Banaanileipä padassa leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa pata (n. 2 l) tai uunivuoka kostealla leivinpaperilla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuori, pilko ja muussaa 3 banaania haarukalla soseeksi omassa kulhossaan, lisää joukkoon öljy tai sulatettu rasva, neste, sooda ja munat. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pataan tai vuokaan, noin 1/2–3/4 täyteen. Lisää pinnalle koristeeksi banaania ja pähkinöitä.
3. Paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ilman kantta. Ota leipä uunista, laita kansi päälle ja anna jälkikypsyä 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Ohje on Arja Elina Laineen Leipojan keittiössä -kirjasta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous