Bataattipallerot
Bataattipalleroissa on energiaa 110 kcal/pallero. Tästä reseptistä tulee 12 bataattipalleroa.
Ainekset
- 1 iso (250 g) bataatti
- 4 jauhoista perunaa
- 1 sipuli
- 1 tl öljyä
- 2 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
- 1 rkl täysjyväspelttimannaryynejä (esim. Sun Spelt)
- 2 tl siirappia
- 0.5 tl raastettua muskottia
- 0.5 tl suolaa
- 2 keltuaista
kuorrutukseen:
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 valkuaista
- 1 dl ruiskorppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla öljyssä.
2. Soseuta perunat ja bataatit. Lisää kuumaan kasvissoseeseen rasva, spelttijauhot, muskotti, suola ja sipulit. Anna jäähtyä. Kun sose on täysin jäähtynyt, lisää keltuaiset ja sekoita.
3. Mittaa syvälle lautaselle vehnäjauhot, sekoita toisella lautasella valkuaisten rakenne rikki ja laita korppujauhoja kolmannelle lautaselle.
4. Muotoile kostutetuin käsin bataattimassasta palleroita. Kieritä ne kahden lusikan avulla ensin vehnäjauhoissa, sitten valkuaisissa ja lopuksi korppujauhoissa.
Laita pallerot leivinpaperille uuninpellille.
5. Paista palleroita 200asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes ne hieman saavat paahtunutta väriä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous