Reseptit

Bataattipallerot

Bataattipalleroissa on energiaa 110 kcal/pallero. Tästä reseptistä tulee 12 bataattipalleroa.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso (250 g) bataatti
  • 4 jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl öljyä
  • 2 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 rkl täysjyväspelttimannaryynejä (esim. Sun Spelt)
  • 2 tl siirappia
  • 0.5 tl raastettua muskottia
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 keltuaista

kuorrutukseen:

  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 valkuaista
  • 1 dl ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

 

1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla öljyssä.
2. Soseuta perunat ja bataatit. Lisää kuumaan kasvissoseeseen rasva, spelttijauhot, muskotti, suola ja sipulit. Anna jäähtyä. Kun sose on täysin jäähtynyt, lisää keltuaiset ja sekoita.
3. Mittaa syvälle lautaselle vehnäjauhot, sekoita toisella lautasella valkuaisten rakenne rikki ja laita korppujauhoja kolmannelle lautaselle.
4. Muotoile kostutetuin käsin bataattimassasta palleroita. Kieritä ne kahden lusikan avulla ensin vehnäjauhoissa, sitten valkuaisissa ja lopuksi korppujauhoissa.
Laita pallerot leivinpaperille uuninpellille.
5. Paista palleroita 200asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes ne hieman saavat paahtunutta väriä.

X