Borssivuoka
Borssivuoka valmistuu pakastealtaan valmiista borssikeittoaineksesta. Mausteita ei tarvitse lisätä - keittoainespussissa on kaikki tarvittava. Fetasta, ranskankermasta ja piparjuuritahnasta sekoitettu kastike mehevöittää ja viimeistelee ruoan.
Ainekset
Borssivuoka
- 1 ps (700 g) borssikeittoaineksia (pakaste)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 150 g juustoraastetta
- 4 kananmunaa
Lisäksi
- n. 1 l tuoretta pinaattia
Fetakastike
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 100 g fetajuustoa
- 2 rkl piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Borssivuoka valmistuu helposti näin:
1. Tee kastike ensin. Sekoita ranskankerma, fetajuusto ja piparjuuritahna kulhossa tasaiseksi.
2. Levitä jäiset borssikeittoainekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon rypsiöljy. Ripottele päälle juustoraaste.
3. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Ota pelti uunista ja tee paahtuneen kasvispaistoksen päälle neljä koloa. Riko koloihin kananmunat. Jatka paistamista vielä 3 minuuttia.
4. Huuhtele pinaatti lävikössä ja levitä ruoan päälle. Tarjoile borssipelti fetakastikkeella silattuna.
Vinkki! Valmista lisukkeeksi raikas fenkoli-rucolasalaatti.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous