Reseptit

Borssivuoka

Borssivuoka valmistuu pakastealtaan valmiista borssikeittoaineksesta. Mausteita ei tarvitse lisätä - keittoainespussissa on kaikki tarvittava. Fetasta, ranskankermasta ja piparjuuritahnasta sekoitettu kastike mehevöittää ja viimeistelee ruoan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Borssivuoka

  • 1 ps (700 g) borssikeittoaineksia (pakaste)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 150 g juustoraastetta
  • 4 kananmunaa

Lisäksi

  • n. 1 l tuoretta pinaattia

Fetakastike

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa

Valmistusohje

Borssivuoka valmistuu helposti näin:

1. Tee kastike ensin. Sekoita ranskankerma, fetajuusto ja piparjuuritahna kulhossa tasaiseksi.

2. Levitä jäiset borssikeittoainekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon rypsiöljy. Ripottele päälle juustoraaste.

3. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Ota pelti uunista ja tee paahtuneen kasvispaistoksen päälle neljä koloa. Riko koloihin kananmunat. Jatka paistamista vielä 3 minuuttia.

4. Huuhtele pinaatti lävikössä ja levitä ruoan päälle. Tarjoile borssipelti fetakastikkeella silattuna.

Vinkki! Valmista lisukkeeksi raikas fenkoli-rucolasalaatti.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 7/2024.

borssivuoka
Borssivuoka fetakastikkeella valmistuu oikaisemalla pakastealtaan valmiilla borssikeittoaineksilla.

Lue myös Kotiliesi.fi: Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

X