Reseptit

Briossileipä

1.3.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Alhaalta löytyvä Kira Åkerström-Kekkosen resepti sopii loistavasti hitaisiin viikonloppuaamuihin. Ohjeessa leipä valmistetaan alusta asti itse ja lopuksi tarjoillaan uppomunan kera.

Ainekset

10 g tuorehiivaa
2 dl vettä
2 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
350 g vehnäjauhoja (noin)
2 kananmunaa
250 g normaalisuolaista pehmeää voita

Valmistusohje

Benedictin munat on varmasti monelle tuttu. Kira Åkerström-Kekkosen versiossa leipä – tässä tapauksessa voinen briossi – leivotaan alusta asti itse.

1. Sekoita hiiva kylmään veteen sokerin ja suolan kanssa (yleiskoneen) kulhossa. Lisää joukkoon noin 150 g jauhoja ja anna taikinajuuren käynnistyä noin puolen tunnin ajan.
2. Lisää loput jauhot ja kananmunat. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, lisää lopuksi pehmeä voi nokareittain. Vaivaa taikinaa, kunnes voi on sekoittunut hyvin. Lisää tarvittaessa jauhoja, taikina saa olla tahmeaa ja melko löysää. Nostata taikinaa yön yli jääkaapissa.
3. Nosta taikina jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan ja nostata taikinaa vielä 2–3 tuntia.
4. Paista leipää 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuori on saanut kauniin värin. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista leipä kypsäksi.
5. Anna leivän jäähtyä täysin. Leikkaa siitä annospaloja ja paista ne voi-öljyseoksessa rapeaksi. Tarjoile uunitomaattien, hollandaisekastikkeen ja uppomunan kanssa.

Katso myös:

Parmesaanibriossit
Kotiliesi.fi: Ranskalaiset briossit

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme