Reseptit

Broileri-enchiladavuoka

Broileri-enchiladavuoka on helppo ja nopea meksikolaisherkku. Se toimii myös arkiruokana, juuri näiden ominaisuuksiensa ansiosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-enchiladavuoka:

  • 500 g kypsää broileria
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1 dl vettä
  • 5-6 vehnätortillaa
  • 2 prk (à 200 g) salsakastiketta
  • 300 g cheddarjuustoa raasteena

Valmistusohje

Broileri-enchiladavuoka tehdään helposti näin:

1. Revi kypsä broileri ohuiksi suikaleiksi.

2. Suikaloi sipuli ja paprika, hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota pehmeiksi. Lisää paprika ja paista pari minuuttia. Lisää revitty broileri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon tacomausteseos ja vesi. Sekoita ja kiehauta. Nosta pannu liedeltä.

4. Lusikoi pyöreän uunivuoan pohjalle hieman salsakastiketta ja aseta päälle tortilla. Lusikoi päälle kerros broileriseosta, kerros salsakastiketta ja vielä juustoraastetta. Tee samanlaisia kerroksia 4–5 kpl niin, että viimeisen tortillan päälle tulee vain juustoraastekerros.

5. Paista broileri-enchiladavuoka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

6. Tarjoa broileri-enchiladavuoka raikkaan ja rapean vihreän salaatin kera.

Katso myös: Mehevät lohitacot

Katso myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen ruoka hurmaa – parhaat tacot, quesadillat ja muut mausteiset herkut

X