Broileri-kasvisvokki
Reseptit

Broileri-kasvisvokki – edullinen herkku

Broileri-kasvisvokki on helppo ja nopea ruoka. Lapset pitävät kasviksista, kun niitä ei kypsennetä liikaa, vaan jätetään rapeiksi.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1/2 purjosipulia
  • tilkka öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kanalientä
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1-2 rkl makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

 

Suikaloi broilerin rintafileet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna öljy vokkipannussa tai paistokasarissa. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää kaikki suikaloidut kasvikset ja jatka paistamista, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kanaliemi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää seos pannuun muiden aineiden joukkoon. Lisää soija- sekä chilikastike ja hauduta aineita pari minuuttia.

Tarjoa ruoka täysjyvänuudelien tai -pastan kanssa.

X