broileripanini
Lämpimiä voileipiä on kiva tarjota esimerkiksi iltapalaksi.
Reseptit

Broileripaninit

Broileripaninista tulee rapea voileipägrillissä, vohveliraudalla tai kuumassa uunissa paahtamalla. Vegeversiossa broilerin voi korvata esimerkiksi quornilla tai seitanilla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 grillattua broileria
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 tl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1-2 tl currya
  • 1/2 paprikaa
  • 20 oliivia
  • 100 g (savu)juustoa
  • 2 ciabattaa
  • 2 rkl öljyä
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Irrota liha broilerista ja leikkaa kuutioiksi tai revi suikaleiksi. Sekoita majoneesi ranskankermaan. Lisää sinappi ja curry. Sekoita kastike broileripaloihin. Suikaloi paprika, viipaloi oliivit. Leikkaa juusto viipaleiksi.

2. Puolita ciabatta-leivät pitkittäin. Valuta leikkuupinnoille öljyä. Jaa broileriseos alemman pohjan päälle. Lisää paprikapalat, oliiviviipaleet, basilikanlehdet ja juusto. Paina päälle toinen leipäviipale. Puolita leivät.

3. Kuumenna leipiä kohtalaisella lämmöllä voileipägrillissä tai vohveliraudassa noin 10 minuuttia tai kunnes leipien pinta on rapea ja täyte kuumaa. Voit kuumentaa broileripanineita myös 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Nälkä lähtee myös näillä leivillä:

reuben-leipä

Reuben-leipä

Kinkku-juustopaninit

Kinkku-juustopaninit

avokado-kananmunatoastit

Avokado-kananmunatoastit

Kotiliesi.fi: Tuliset juusto-salamisandwichit

X