Reseptit

Broilerirullat kasvispedillä

Kun broilerin rintafileet täytetään pestolla ja yrteillä, syntyy maukkaita broilerinrullia, jotka kypsennetään uunissa kasvispedillä.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvispeti:

  • 4 perunaa
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1/2 purjosipulia
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 1/2 vihreä chili
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 dl kasvislientä

Broilerirullat:

  • 4 broilerin rintafileetä tai fileepihviä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl pestoa
  • 4 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä tai
  • 4 tl kuivattuja yrttejä (basilikaa, oreganoa ja/tai rakuunaa)

Valmistusohje

Broilerirullissa broilerin rintafileet täytetään pestolla ja yrteillä ja kypsennetään uunissa kasvispedillä.

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa sekä purjosipuli. Halkaise tomaatit ja silppua chili. Levitä kasvikset sekä tomaatit kerroksittain uunivuokaan ja valuta oliiviöljy ja kasvisliemi joukkoon. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
  2. Nuiji broilerin rintafileet ohuiksi. Mausta fileet molemmilta puolilta sitruunamehulla ja soijakastikkeella sekä sitruunapippurilla ja suolalla. Levitä fileiden toiselle puolelle pesto sekä yrtit ja kääri fileet rullalle. Kiinnitä rullat tikuilla tai sido ne märällä puuvillanarulla.
  3. Nosta broilerirullat kasvispedille ja jatka kypsentämistä noin puoli tuntia tai kunnes rullat ovat kypsät ja kauniin väriset ja kaikki kasvikset sopivasti pehmenneet.
  4. Peitä vuoka foliolla, jos ruoan pinta uhkaa kuivua liikaa. Poista broilerirullista tikut tai lanka ennen tarjoilua.
X