Reseptit

Cajunkalapata

Cajunkalapata tehdään kirjolohesta ja kuhasta. Cajunmausteseos ja savupaprikajauhe antavat kalapadalle sopivasti poltetta. Halutessasi voit valmistaa padan myös sulatetusta edullisesta turskafileestä. Älä sekoita pataa liikaa kalan lisäämisen jälkeen, sillä se muhentuu helposti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cajunkalapata

  • 500 g kirjolohifileetä
  • 2 (300 g) kuhafileetä
  • 1 suippopaprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl cajunmausteseosta
  • 1 prk (390 g) kypsiä valkoisia papuja
  • 1 dl korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Cajunkalapata tehdään helposti näin:

1. Poista kalafileistä nahka ja ruodot, leikkaa paloiksi.

2. Huuhtele suippopaprika, halkaise ja poista kanta ja siemenkalvot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Sekoita uunipadassa tomaattimurska, kookoskerma, limettimehu, suola, sokeri, savupaprika ja cajunmauste. Lisää paprikat, valkosipulit ja huuhdotut valkoiset pavut. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia tai liedellä hiljalleen poristen. Lisää kalapalat. Jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia.

4. Viimeistele korianterilla. Tarjoile cajunkalapata maalaisleivän kanssa.

Katso myös: Marokkolainen kalatagine

Katso myös Kotiliesi.fi: Portugalilainen kalapata

X