Marokkolainen kalatagine
Marokkolainen kalatagine tehdään Sara Chafakin ohjeella. Maustelista on pitkä, mutta mausteet ovat tuttuja melkein jokaisesta keittiöstä. Muutkin taginen ainekset löytyvät lähikaupasta.
Ainekset
Marokkolainen kalapata
- 600 g lohta, kirjolohta tai muuta kalaa
- 3 isoa tomaattia
- 1 punainen tai vihreä paprika
- 3-5 perunaa
- 2 isoa porkkanaa
- sitruunaviipaleita
- 2 dl vettä
Chermoulamarinadi
- 1 ruukku korianteria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 mieto punainen chilipalko
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl mustapippuria myllystä
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl oliiviöljyä
- (1/2 tl etikkaa)
Valmistusohje
Marokkolainen kalatagine tehdään helposti näin:
1. Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi.
2. Hienonna korianteri, lehtipersilja, chili ja valkosipuli. Laita ainekset kulhoon. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää mausteet sekä öljy. Lisää halutessasi 1⁄2 tl etikkaa. Laita kalapalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti tai yön yli.
3. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi, paprikat reiluiksi suikaleiksi ja perunat sekä porkkanat paksuiksi viipaleiksi.
4. Laita paistokasarin pohjalle tomaattiviipaleet, lisää päälle muut kasvikset, mausta kasvikset kevyesti suolalla. Lisää päällimmäiseksi kala marinadeineen. Kaada päälle vesi ja lisää kasariin muutama sitruunaviipale tai -lohko. Hauduta ruokaa kannen alla noin 1⁄2 tuntia.
Katso myös: Kasvistagine
Katso myös Kotiliesi.fi: Portugalilainen kalapata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous