Reseptit

Marokkolainen kalatagine

Marokkolainen kalatagine tehdään Sara Chafakin ohjeella. Maustelista on pitkä, mutta mausteet ovat tuttuja melkein jokaisesta keittiöstä. Muutkin taginen ainekset löytyvät lähikaupasta.

Teksti:
Sara Chafak
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen kalapata

  • 600 g lohta, kirjolohta tai muuta kalaa
  • 3 isoa tomaattia
  • 1 punainen tai vihreä paprika
  • 3-5 perunaa
  • 2 isoa porkkanaa
  • sitruunaviipaleita
  • 2 dl vettä

Chermoulamarinadi

  • 1 ruukku korianteria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 mieto punainen chilipalko
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • (1/2 tl etikkaa)

Valmistusohje

Marokkolainen kalatagine tehdään helposti näin:

1. Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi.

2. Hienonna korianteri, lehtipersilja, chili ja valkosipuli. Laita ainekset kulhoon. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää mausteet sekä öljy. Lisää halutessasi 1⁄2 tl etikkaa. Laita kalapalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti tai yön yli.

3. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi, paprikat reiluiksi suikaleiksi ja perunat sekä porkkanat paksuiksi viipaleiksi.

4. Laita paistokasarin pohjalle tomaattiviipaleet, lisää päälle muut kasvikset, mausta kasvikset kevyesti suolalla. Lisää päällimmäiseksi kala marinadeineen. Kaada päälle vesi ja lisää kasariin muutama sitruunaviipale tai -lohko. Hauduta ruokaa kannen alla noin 1⁄2 tuntia.

Katso myös: Kasvistagine

Katso myös Kotiliesi.fi: Portugalilainen kalapata

X