Reseptit

Chorizo-kikhernepasta

Chorizo-kikhernepasta valmistuu pienellä vaivalla. Lehtikaali ja fetajuusto täydentävät mahtavan arkipastan. Ole tarkkana pastan keittoajan kanssa, sillä parhaimmillaan pasta on suussa tuntuvan al dentenä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizo-kikhernepasta

  • 250 g pastaa, esim. pappardelle
  • 150 g chorizoa
  • 1 sipuli
  • 1 l suikaloitua lehtikaalia tai pinaattia
  • 1 prk (230 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 1 dl pastan keitinvettä

Lisäksi

  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaiseksi ajaksi. 

2. Viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Valuta kikherneet lävikössä.

3. Paista sipulia ja chorizoa öljytilkassa pannulla, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää lehtikaalit ja kikherneet. Paista sekoitellen viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Lisää valkosipulituorejuusto ja pastan keitinvesi. Valuta pasta lävikössä ja kippaa pannulle. Pyöräytä sekaisin. Viimeistele chorizo-kikhernepasta fetajuustolla.

Katso myös: Chorizopasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Chorizokeitto

X