Couscous-salaatti
Couscoussalaatti on maukas lisuke broilerille tai juhlavan illallisen väliruoka. Karpalot ja pähkinät antavat salaatille makua ja rousketta.
Ainekset
Couscoussalaatti
- 1 dl couscousryynejä
- 1 dl kiehuvaa vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl hunajaa
- 2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1/2 dl paahdettuja pähkinöitä rouhittuna
- 1/2 dl kuivattuja karpaloita
Viimeistelyyn
- 1 dl pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Couscous-salaatti tehdään helposti näin:
1. Sekoita kaikki couscousin ainekset kulhossa, persiljaa ja pähkinöitä lukuun ottamatta, ja peitä kulho kelmulla.
2. Jätä turpoamaan noin 20 minuutiksi.
3. Sekoita couscous irtonaiseksi ja kääntele joukkoon lehtipersilja, pähkinärouhe ja karpalot.
4. Viimeistele juustoraasteella.
5. Tarjoa couscoussalaatti väliruokana tai broilerin lisukkeena.
Vinkki: Nämä salaatit taltuttavat kovankin nälän – 6 ruokaisaa ja maukasta salaattia
Lue myös Kotiliesi.fi: Proteiinipitoinen kvinoa on täyttä ravintoa – 3 maukasta reseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous