Reseptit

Couscous-salaatti

Couscoussalaatti on maukas lisuke broilerille tai juhlavan illallisen väliruoka. Karpalot ja pähkinät antavat salaatille makua ja rousketta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Couscoussalaatti

  • 1 dl couscousryynejä
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl paahdettuja pähkinöitä rouhittuna
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita

Viimeistelyyn

  • 1 dl pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Couscous-salaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita kaikki couscousin ainekset kulhossa, persiljaa ja pähkinöitä lukuun ottamatta, ja peitä kulho kelmulla.

2. Jätä turpoamaan noin 20 minuutiksi.

3. Sekoita couscous irtonaiseksi ja kääntele joukkoon lehtipersilja, pähkinärouhe ja karpalot.

4. Viimeistele juustoraasteella.

5. Tarjoa couscoussalaatti väliruokana tai broilerin lisukkeena.

Vinkki: Nämä salaatit taltuttavat kovankin nälän – 6 ruokaisaa ja maukasta salaattia

Lue myös Kotiliesi.fi: Proteiinipitoinen kvinoa on täyttä ravintoa – 3 maukasta reseptiä

X