757389-dajmjuustokakku_2048x1604.jpg
Daim-kakku on syntisen muhkea herkku, jonka voi jopa koristella suklaakastikkeella.
Reseptit

Daim juustokakku

Daim-juustokakku on Daim-suklaasta pitävän unelmakakku.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • maitoa + vaniljasokeria

täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2.5 dl Flora vanillaa
  • 200 g Sunnuntai-vaniljatuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g Daim-suklaata muruina
  • 1/2 limetin raastettu kuori
  • 1 limetin mehu

pinnalle:

  • 100 g Daim-suklaata muruina
  • 2 dl Flora vispiä tai vispikermaa
  • (valmista suklaakastiketta)

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä taikinaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.

3. Leikkaa jäähtyneestä levystä halkaisijaltaan 24 cm:n kokoinen kakkupohja. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla.

4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto, sokerit, Daim-murut ja limetinkuori.

5. Kuumenna limettimehu mikrossa tai pienessä kattilassa (jos mehua on alle 1/2 dl, lisää vettä). Purista liivatteet vedestä ja lisää kuumaan mehuun. Anna jäähtyä minuutti. Kaada liivateliuos nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

6. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

7. Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Ripottele kakun pinnalle Daimmuruja ja pursota reunoille vaahdotettua Flora vispiä tai vaniljalla ja sokerilla maustettua vispikermaa.

Vinkki: Todellinen suklaan ystävä koristelee kakun Daim-suklaan ja kermavaahdon lisäksi suklaakastikkeella.

X