Reseptit

Duchesse-perunasose

Duchesse-perunasose on perinteistä perunamuusia hienompi versio. Muskottipähkinä ja kananmunankeltuainen tekevät tästä perunalisukkeesta todellisen luksusmuusin!

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Duchesse-perunasose

  • 400 g perunoita
  • 50 g voita
  • 0.5 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • parmesanraastetta
  • muskottipähkinää

Valmistusohje

Duchesse-perunasose tehdään näin:

Keitä perunat kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja kuivaa perunoita hetki kuumassa kattilassa. Soseuta perunat ja purista sose siivilän läpi. Lisää soseeseen kerma sekä voi ja vatkaa sose kuohkeaksi. Vatkaa soseeseen lopuksi keltuaiset ja parmesaaniraaste ja mausta se hyppysellisellä jauhettua muskottipähkinää.

Pursota perunamuusi tarjoiluvadin tai lautasen reunoille, ja kuorruta uunissa grillivastuksen alla kunnes muusi on saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoa Duchesse-perunasose kokonaisena paistetun ankan tai paahtopaistin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

X