Duchesse-perunasose
Duchesse-perunasose on perinteistä perunamuusia hienompi versio. Muskottipähkinä ja kananmunankeltuainen tekevät tästä perunalisukkeesta todellisen luksusmuusin!
Ainekset
Duchesse-perunasose
- 400 g perunoita
- 50 g voita
- 0.5 dl kermaa
- 2 keltuaista
- parmesanraastetta
- muskottipähkinää
Valmistusohje
Duchesse-perunasose tehdään näin:
Keitä perunat kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja kuivaa perunoita hetki kuumassa kattilassa. Soseuta perunat ja purista sose siivilän läpi. Lisää soseeseen kerma sekä voi ja vatkaa sose kuohkeaksi. Vatkaa soseeseen lopuksi keltuaiset ja parmesaaniraaste ja mausta se hyppysellisellä jauhettua muskottipähkinää.
Pursota perunamuusi tarjoiluvadin tai lautasen reunoille, ja kuorruta uunissa grillivastuksen alla kunnes muusi on saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoa Duchesse-perunasose kokonaisena paistetun ankan tai paahtopaistin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous