Dukkah
Lähi-idän pähkinäinen mausteseos eli dukkah maustaa makoisaksi salaatit sekä liha- ja kalaruoat. Tarjoa dukkahia myös öljyyn dipatun vaalean leivän kera.
Ainekset
- 1 dl manteleita
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Paahda manteleita, pähkinöitä ja korianterinsiemeniä kuivalla pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Jauha seos lämpimänä teholeikkurissa. Paahda seesaminsiemeniä pannulla muutamia minuutteja. Sekoita seesaminsiemenet pähkinärouheeseen mausteiden kanssa.
2. Ripottele dukkahia salaattien päälle ja grillatulle kalalle sekä lihalle. Tai tarjoa dukkahia leivän ja hyvän öljyn kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous