Reseptit

Dukkah

Lähi-idän pähkinäinen mausteseos eli dukkah maustaa makoisaksi salaatit sekä liha- ja kalaruoat. Tarjoa dukkahia myös öljyyn dipatun vaalean leivän kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Grillatut hedelmät ja suolainen fetajuusto muodostavat mahtaavan makuparin. Muista grillata hedelmät miedolla lämmöllä, sillä niiden sisältämä sokeri kärähtää helposti.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl manteleita
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paahda manteleita, pähkinöitä ja korianterinsiemeniä kuivalla pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Jauha seos lämpimänä teholeikkurissa. Paahda seesaminsiemeniä pannulla muutamia minuutteja. Sekoita seesaminsiemenet pähkinärouheeseen mausteiden kanssa.

2. Ripottele dukkahia salaattien päälle ja grillatulle kalalle sekä lihalle. Tai tarjoa dukkahia leivän ja hyvän öljyn kanssa.

X