Reseptit

Earl grey -raparperipiirakka

Earl grey -raparperipiirakka on valintasi, kun kaipaat perinteiseen piirakkaan pientä twistiä. Muropohjainen piirakka vie kielen!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 1 pkt valmista murotaikinaa

Täyte

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1/2 l raparperia viipaleina
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 1 earl grey -teepussi

Valmistusohje

Earl grey -raparperipirakka leivotaan helposti näin:

1. Valmista ensin raparperi. Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne viipaleiksi.

2. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja hauduta 3–4 minuuttia. Ujuta teepussi kattilan pohjalle, niin että siitä irtoaa makua täytteeseen. Jäähdytä ja poista teepussi.

3. Painele sulanut murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita ranskankerman joukkoon kananmuna ja sokerit. Kaada täyte muropohjalle ja lisää päälle raparperitäyte.

5. Paista earl grey -raparperipiirakka 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Katso myös: Raparperipiirakkassa maistuu kesä – 5 x makoisa resepti

Katso myös Kotiliesi.fi: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?

X