Reseptit

Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

14.5.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3-4 kypsää tomaattia
1 kurkku
3 kevätsipulia
1 paprika
1 mieto chili
1 dl silputtua minttua
1 dl oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-2 paahdettua pitaleipää kolmioina
1 granaattiomena
sormisuolaa

Valmistusohje

Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti saa pirteän lisän granaattiomenan siemenistä. Se on alueelle tyypillinen hedelmä.

1. Kuutioi tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi, viipaloi kevätsipulit. Silppua minttu. Pane ainekset salaattikulhoon ja sekoita kevyesti.

2. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Lisää salaatin joukkoon. Lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä ja ripottele salaatille suolaa. Sekoita hyvin.

3. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet salaatin päälle.

4. Sekoita pitakolmiot salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme